Trimişi la spital ca mieii la abator. Ies la suprafaţă poveşti de groază dintr-un sistem medical considerat evoluat

  • Medicii au ajuns să cumpere măşti de pe eBay
  • Lucrătorii din sănătate aduc eşarfe, bandane sau măşti improvizate de acasă ca ultimă soluţie
  • Primarul din New York: "Dacă nu vom primi mai multe ventilatoare, oamenii vor muri”
Urmărește
16696 afișări
Imaginea articolului Trimişi la spital ca mieii la abator. Ies la suprafaţă poveşti de groază dintr-un sistem medical considerat evoluat

Trimişi la spital ca mieii la abator. Ies la suprafaţă poveşti de groază dintr-un sistem medical considerat evoluat

Un anestezist din Arizona a cumpărat măşti de pe eBay. O asistentă din Ohio a spus că ei şi colegilor ei le este interzis să poarte măşti, de teama că aceasta ar răspândi anxietatea printre pacienţi. O angajată a casei de asistenţă medicală din Arkansas, care a dezvoltat febră, a spus că nu poate fi testată, relatează CNN

„Mi s-a oferit o singură mască. Mi-au spus că asta este tot ce primesc”, a spus un medic anestezist din Akron, Ohio, care a cerut să-şi păstreze anonimatul de frica represaliilor. Lucrătorii din domeniul sănătăţii aduc eşarfe, bandane sau măşti improvizate de acasă ca ultimă soluţie. "Este inacceptabil să trimitem profesioniştii medicali ca pe miei la abator", a spus dr. Marianne Hamra, care lucrează în New Jersey.

Între timp, New York a depăşit acum statul Washington, fiind noul epicentru al cazurilor de coronavirus, cu cel puţin 20.875 de persoane infectate. Primarul din New York, Bill de Blasio, a emis avertismente grave oficialilor federali: "Dacă nu vom primi mai multe ventilatoare în următoarele 10 zile, oamenii vor muri”.

Milla Kviatkovsky, medic spitalist din San Diego, a ajutat la lansarea unei petiţii pe Change.org, denumită „Medici din SUA / Muncitori în domeniul sănătăţii pentru echipamente de protecţie personală în Pandemia Covid-19”. Petiţia solicită guvernului să folosească un stoc naţional de materiale pentru a fabrica măşti N95, precum şi să utilizeze sectorul public şi cel privat în acest scop.

Nisha Mehta, medic din Carolina de Nord, conduce două grupuri închise pe Facebook, unde, în ultima perioadă, medicii au împărtăşit îngrijorări şi şi-ai descărcat frustrările legate de criza medicală. Forumurile închise au devenit vitale pentru lucrătorii medicali cărora li sa spus să nu vorbească cu presa.

Autor: Bogdan Nicolai

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici