UE vrea să vaccineze 40% din populaţie. OMS-ul spune că ţinta e prea mare şi că dozele nu vor fi suficiente

  • UE, Marea Britanie şi ţările partenere au ajuns la un acord privind planul vaccinării anti-COVID-19: unul care pare în avantajul lor.
  • Miza blocului comunitar pentru vaccinarea incipentă este de două ori mai mare decât obiectivul OMS, care îşi propune să cumpere vaccinuri pentru 20% din populaţia lumii.
  • Frica specialiştilor OMS este aceea că dozele nu vor fi suficiente.
Urmărește
1948 afișări
Imaginea articolului UE vrea să vaccineze 40% din populaţie. OMS-ul spune că ţinta e prea mare şi că dozele nu vor fi suficiente

UE vrea să vaccineze 40% din populaţie. OMS-ul spune că ţinta e prea mare şi că alte ţări rămân descoperite

Ţinta blocului comunitar pentru vaccinarea incipentă, aceea de a vaccina 40% din populaţia sa este de două ori mai mare decât obiectivul OMS, care îşi propune să cumpere vaccinuri pentru 20% din populaţia lumii în primă fază, prioritare fiind grupurile vulnerabile, informează Reuters.  Frica specialiştilor OMS este aceea că dozele nu vor fi suficiente.
 
„Adăugând grupurile de risc cunoscute, vom avea probabil 40% din populaţie, în funcţie de situaţia demografică din fiecare stat”, se arată în documentul adoptat la finele lui iulie de către experţii în Sănătate din ţările membre UE, alături de cei din Marea Britanie, Elveţia, Norvegia şi ţările din Balcani. 
 
Peste 200 de milioane de persoane din numărul total de 450 de milioane, cât însumează populaţia blocului comunitar, fac parte din „grupurile prioritare” care se înscriu primele la vaccin: bolnavii cronici, persoanele în vârstă, angajaţii din sistemul de Sănătate. Totodată, din listă fac parte şi funcţionarii publici din sectoare precum Educaţia şi transportul public. 
 
 
CE a spus, în primă fază, că poate oferi ajutor financiar OMS şi să doneze vaccinuri obţinute prin schema UE, dar având în vedere ţinta de 40%, este posibil să nu existe un surplus de doze, rămânând descoperite grupuri vulnerabile din ţări subdezvoltate sau în curs de dezvoltare. 
 
 Momentan nu există vreun vaccin anti-COVID aprobat, exceptând pe cel rusesc, care nu a fost încă testat pe eşantione mari de populaţie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici