- Home
- Coronavirus
- (13.12.2020, 10:03)
- Alina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ugur Sahin, cofondatorul BioNTech, a creat vaccinul pe care l-a produs împreună cu Pfizer în doar câteva ore, într-o singură zi
- FDA a acordat autorizaţie de urgenţă pentru vaccinul coronavirus Pfizer şi BioNTech vineri seară.
- Vaccinul, cu eficienţă de 95% în studii, a fost proiectat de cofondatorul BioNTech Ugur Sahin într-o singură zi, pe 25 ianuarie.
- De fapt, potrivit podcast-ului The Wall Street Journal, Sahin a conceput vaccinul în doar câteva ore.
Urmărește
27994 afișări
Ugur Sahin, cofondatorul BioNTech, a creat vaccinul pe care l-a produs împreună cu Pfizer în doar câteva ore, într-o singură zi
Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA) a acordat vineri, 11 decembrie, o autorizaţie de urgenţă pentru vaccinul Pfizer/ BioNTech pentru coronavirus.
Vaccinul cu două doze este primul care este autorizat în SUA, iar vaccinul Moderna va primi autorizaţia FDA probabil tot în această lună.
După luni de testare, vaccinul s-a dovedit a fi 95% eficient în prevenirea COVID-19 într-un studiu pe scară largă. Procesul de elaborare a fost accelerat - niciun alt vaccin din istorie nu a fost creat şi fabricat atât de repede. Anterior, cel mai rapid vaccin dezvoltat vreodată a durat mai mult de patru ani.
Dar, cel mai remarcabil, cofondatorul BioNTech, Ugur Sahin, a conceput vaccinul în doar câteva ore la jumătatea lunii ianuarie, potrivit The Journal, un podcast de la Gimlet şi The Wall Street Journal.
Un purtător de cuvânt al BioNTech a confirmat pentru Business Insider că Sahin - care a fondat compania împreună cu soţia sa, Özlem Türeci - a realizat conceptul serului într-un weekend”.
Vaccinul Moderna a durat, de asemenea, doar două zile pentru a fi proiectat, după cum a menţionat anterior Business Insider. Motivul pentru care ambii candidaţi au putut fi proiectaţi atât de repede se bazează pe tehnologia ARN messenger sau ARNm.
FDA nu a aprobat niciodată, până în prezent, un vaccin sau tratament pe bază de ARNm. Dar acum, când agenţia a acordat autorizaţia Pfizer şi BioNTech - cu şansa ca Moderna să le urmeze, în curând - vaccinurile cu ARNm ar putea stabili un nou standard industrial.
Modul în care vaccinurile ARNm antrenează corpul pentru a lupta împotriva coronavirusului
ARN-ul Messenger este un material genetic care le spune celulelor cum să producă proteine. Vaccinul pentru coronavirus Pfizer funcţionează prin injectarea unei mici bucăţi de ARNm coronavirus în organism. Acest ARNm codifică proteina spike a virusului, ceea ce îl ajută să se ataşeze şi să invadeze celulele. Este în acelaşi fel în care anticorpii neutralizează virusul.
Deci, vaccinul ARNm stimulează organismul să producă proteina spike pentru a declanşa acelaşi răspuns imun.
Vaccinul candidat de la Moderna funcţionează în acelaşi mod şi s-a dovedit a fi 94,5% eficient în studii.
Utilizarea tehnologiei vaccinului ARNm a însemnat că BioNTech şi Moderna au nevoie doar de secvenţa genetică a coronavirusului pentru a proiecta un vaccin. De aceea ar putea să avanseze atât de repede.
Cum şi-au unit forţele BioNTech şi Pfizer
Pe 24 ianuarie, Sahin a citit un ziar care descria membrii familiei chineze care au călătorit la Wuhan, apoi au contractat COVID-19.
„Ceea ce a fost cel mai îngrijorător este faptul că unul dintre membrii familiei a avut virusul şi a fost pozitiv la virus, dar nu avea simptome”, a declarat Sahin pentru The Journal. Aceasta însemna că virusul ar putea fi transmis de către purtători asimptomatici - şi probabil că se răspândise deja în afara Chinei.
"Matematica din spate mi-a arătat ce se va întâmpla, era doar o chestiune de câteva săptămâni", a spus Sahin.
Din acel moment, el a decis să concentreze toată atenţia BioNTech către un vaccin împotriva coronavirusului. Sahin a informat compania că operaţiunile viitoare vor fi dedicate în principal dezvoltării şi testării vaccinului.
Folosind secvenţa genetică a coronavirusului, pe care cercetătorii chinezi au publicat-o pe 11 ianuarie, Sahin a proiectat 10 tipuri de vaccinuri diferite pe computerul său în acel weekend. Unul a fost vaccinul selectat ulterior pentru studii ample - cel pe care FDA l-a autorizat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe