- Home
- Coronavirus
- (16.03.2021, 06:18)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un an de pandemie. România a pierdut 21.500 de vieţi, dar a câştigat speranţa că va fi bine
„Ne aflăm într-o situaţie cu care omenirea nu s-a mai confruntat în istoria recentă”, spunea Klaus Iohannis în urmă cu un an, în discursul care anunţa instituirea stării de urgenţă.
Urmărește
1683 afișări
Între timp, ne îndreptăm spre un milion de români infectaţi şi peste 21.500 de decese, dar am câştigat speranţă.
Se împlineşte un an de când am învăţat că trăim într-o libertate restrânsă, un an de când ne uităm la ceas ca nu cumva să depăşim limita de timp pe care o avem la dispoziţie pentru a ne deplasa pe timp de noapte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
În acest an, unii au pierdut, alţii au câştigat. Am pierdut un an, dar poate nu l-am pierdut degeaba. Unii au câştigat prin faptul că nu s-au îmbolnăvit, alţii au câştigat prin faptul că şi-au recuperat sănătatea. Unii au pierdut business-ul pentru care au muncit toată viaţa, alţii au găsit soluţia să iasă la liman. Sunt şi dintre cei care au pierdut pe cineva drag în acest „război”.
România a pierdut peste peste 21.500 de cetăţeni.
„Ne aflăm într-o situaţie cu care omenirea nu s-a mai confruntat în istoria recentă. Vom trece cu bine prin această grea încercare dacă luăm imediat cele mai drastice măsuri şi înţelegem cu toţii că severitatea lor este pe măsura gravităţii perioadei pe care o traversăm. Începând de astăzi (15 martie - 2020) se instituie starea de urgenţă pe întreg teritoriul României, pe o durată de 30 de zile”, anunţa preşedintele Klaus Iohannis în urmă cu un an.
Vreme de două luni, în România au fost îngrădite mai multe drepturi fundamentale. Astfel, românii au ieşit din casă doar cu declaraţie pe propria răspundere, şcolile au fost închise şi învăţământul s-a mutat în online, iar restaurantele, cafenelele, barurile au fost închise, la fel şi magazinele care comercializau produse neesenţiale.
Tot în stare de alertă se află România şi în prezent, iar hotărârea de Guvern este prelungită lunar cu câte 30 de zile.
Într-un an greu, România s-a organizat două rânduri de alegeri - locale şi parlamentare. Executivul a decis iniţial amânarea acestora, astfel că aleşii locali au fost votaţi cu jumătate de an mai târziu. Alegerile parlamentare au generat modificări în structura Legislativului. Astfel, PMP, ProRomânia şi ALDE au ratat pragul electoral. În schimb, cu aproape 10% a intrat în Parlament Alianţa pentru Unirea Românilor, condusă de George Simion şi Claudiu Târziu.
Speranţa că vom reveni la viaţa normală a venit la finalul anului 2020, când a început campania naţională de vaccinare anti-COVID în România. Se întâmpla în 27 decembrie 2020.
Asistenta medicală Mihaela Anghel a primit prima doză de vaccin.
„Este începutul sfârşitului pandemiei”, spunea Mihaela Anghel după vaccinare, precizând că se simte privilegiată pentru faptul că a fost prima persoană din România vaccinată.
„Nu a durut, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut”, a afirmat asistenta, care a recomandat românilor „să deschidă bine ochii şi să se vaccineze pentru a scăpa de această greutate”.
Potrivit ultimului raport al Grupului de Comunicare Strategică, 862.681 români au fost confirmaţi pozitiv cu SARS-COV-2, dintre care 787.392 au fost declaraţi vindecaţi. Ultimul bilanţ COVID-19 anunţat de autorităţi poate fi consultat pe Mediafax.ro.
România a pierdut într-un an 21.565 de oameni, răpuşi de COVID-19.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:21
Uciderea rabinului din Emiratele Arabe Unite. Trei suspecţi din Uzbekistan au fost arestaţi
-
astăzi, 13:07
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%