- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (29.12.2021, 19:33)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un cercetător avertizează că Omicron nu este "aceeaşi boală" cu variantele anterioare ale Covid
Scenele oribile observate în valurile anterioare ale Covid-19 sunt "acum istorie", potrivit lui John Bell, profesor de medicină la Universitatea din Oxford şi consilier al guvernului britanic în domeniul ştiinţelor vieţii, citat de CNBC.
Urmărește
2106 afișări
Într-o intervenţie la BBC Radio 4, Bell a analizat datele din Marea Britanie, unde numărul cazurilor ating valori record, iar internările în spitale au atins cel mai ridicat nivel din martie. El a spus că numărul persoanelor din secţiile de terapie intensivă care sunt vaccinate rămâne "foarte, foarte scăzut".
"Incidenţa bolilor grave şi a deceselor cauzate de această boală practic nu s-a schimbat de când ne-am vaccinat cu toţii şi asta este foarte important de reţinut", a declarat el pentru BBC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Discutând despre noua variantă omicron, el a adăugat: "Boala pare să fie mai puţin severă, iar mulţi oameni petrec un timp relativ scurt în spital. Nu au nevoie de oxigen cu debit mare, durata medie de şedere este aparent de trei zile, nu este aceeaşi boală pe care o vedeam acum un an."
Un studiu al guvernului britanic publicat joi a afirmat că este mult mai puţin probabil ca oamenii să fie internaţi în spital cu varianta Covid Omicron decât cu tulpina anterioară Delta.
Agenţia de Securitate Sanitară din Marea Britanie a declarat că se estimează că persoanele cu Omicron au între 31% şi 45% mai puţine şanse de a se prezenta la departamentele de urgenţă, comparativ cu cele cu Delta, şi cu 50% până la 70% mai puţine şanse de a necesita internarea într-un spital.
Analiza este "preliminară şi foarte incertă" din cauza numărului mic de cazuri Omicron care se află în prezent în spitale, dar se potriveşte cu constatările similare ale oamenilor de ştiinţă din Africa de Sud şi ale echipelor de cercetare de la Imperial College din Londra şi Universitatea din Edinburgh.
Deşi numărul de decese zilnice rămâne scăzut şi cercetările iniţiale sugerează că varianta Omicron nu este la fel de severă ca alte tulpini Covid, experţii în sănătate au avertizat în repetate rânduri că numărul mare de infecţii ar putea duce la creşterea numărului de decese şi la un sistem de asistenţă medicală copleşit.
Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College din Londra, a declarat săptămâna trecută prin e-mail pentru CNBC că, chiar dacă Omicron se dovedeşte a fi "mai blândă" decât alte tulpini, numărul potenţial de cazuri ar putea dubla sau tripla numărul de persoane care au nevoie de spitalizare în Marea Britanie, unde virusul este foarte răspândit - cu un risc deosebit pentru cei nevaccinaţi.
Liderul britanic Boris Johnson a amânat luni impunerea unor noi restricţii Covid-19 pentru Anglia, cel puţin până la sfârşitul acestui an.
Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au impus deja noi restricţii pentru a limita răspândirea variantei omicron, dar Anglia a rămas la ordinele actuale de a sta acasă şi la creşterea purtării măştilor.
Marea Britanie a raportat peste 12,4 milioane de infecţii - la care se adaugă alte 129.471 marţi - şi cel puţin 148.488 de decese de la începutul pandemiei, la începutul anului 2020, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cazurile de coronavirus din SUA au atins un nivel record. Varianta Omicron se răspândeşte mult mai repede
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe