- Home
- Coronavirus
- (30.03.2021, 17:14)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un medic din Marea Britanie caută vaccin pentru persoanele fără adăpost. „Aceasta este datoria noastră morală”
- Când guvernul britanic a publicat ghidul cu privire la persoanele care au prioritate la vaccinul anti-COVID-19 anul trecut, Dr. Zahid Chauhan a fost surprins să vadă că un grup deosebit de vulnerabil al pacienţilor săi nu a fost inclus pe lista prioritară: persoanele fără adăpost.
- Pandemia a avut un impact uriaş asupra comunităţii fără adăpost din Marea Britanie şi din întreaga lume, deoarece multe servicii disponibile în mod normal pentru ei au fost închise.
- Numai în Marea Britanie, 976 de persoane fără adăpost au murit în 2020, o creştere cu 37% faţă de 2019, potrivit Proiectului Dying Homeless.
Urmărește
225 afișări
Un medic din Marea Britanie caută vaccin pentru persoanele fără adăpost. „Aceasta este datoria noastră morală”
Studiile efectuate în Paris, Boston, Chicago şi Ontario, Canada au arătat că persoanele fără adăpost se pot infecta mult mai repede, au mai multe şanse să necesite îngrijire medicală şi pot deceda din cauza virusului, comparativ cu populaţia generală, potrivit CNN.
„Sunt un grup extrem de vulnerabil, mor la vârsta de 43, 44 de ani, speranţa lor de viaţă este atât de redusă”, a spus Dr. Zahid Chauhan, medic generalist în oraşul Oldham din nordul Angliei. „Era foarte clar că acel grup va fi dat la o parte”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Vaccinul şi asistenţa medicală în general sunt gratuite în Marea Britanie. Dar pentru a primi vaccinul, trebuie să fie înregistrat la un medic. Şi acest lucru poate fi dificil pentru persoanele fără o adresă permanentă.
Când şi-a dat seama de omisiune, dr. Chauhan, un activist pentru drepturile persoanelor fără adăpost, a început să ia măsuri. În calitate de membru al Consiliului Oldham, a reuşit să convingă autoritatea locală să acorde prioritate populaţiei fără adăpost a oraşului în programul său de vaccinare. Apoi a scris guvernului, îndemnându-l să facă acelaşi lucru la nivel naţional.
Melissa Kerschen, senior manager de comunicare la Glass Door Homeless Charity, a declarat că publicul şi factorii de decizie politică trebuie să înţeleagă că lipsa de adăpost este o problemă de sănătate. „Cele două sunt legate în mod indisolubil şi ştim că persoanele fără adăpost suferă complicaţii de sănătate cu o rată mult mai mare decât populaţia generală, iar aceste probleme de sănătate sunt adesea nedetectate”, a spus ea.
Glass Door este organizaţia care lucrează alături de dr. Chauhan şi alţi militanţi pentru a primi vaccinuri pentru persoanele fără adăpost.
Dr. Justin Hammond, medic primar chirurgie caută prin listele sale de pacienţi pentru a găsi persoane fără adăpost care sunt eligibile pentru vaccin. El a spus că 64 din cei 346 de pacienţi fără adăpost înregistraţi la el au primit vaccinul până acum.
Campania realizată de dr. Chauhan şi ceilalţi a funcţionat. Comitetul responsabil cu vaccinarea populaţiei Regatului Unit a lansat noi reguli la începutul acestei luni, spunând că persoanele fără adăpost ar trebui să fie prioritare în desfăşurare campaniei de vaccinare. „Aceasta este datoria noastră morală, dar are şi un sens economic, puteţi preveni moartea şi puteţi opri răspândirea coronavirusului", a spus Chauhan.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe