Un specialist a analizat comunicarea campaniei de vaccinare în România. „Transmit un fel de robotizare a omului”

  • În România nu au fost construite modele de oameni de ştiinţă în care să avem încredere
  • Anamaria Nicola spune că şi limbajul corporal este artificial
  • Ideal ar fi fost ca medicii să fie filmaţi în mediul lor, adică în cabinete
Urmărește
3662 afișări
Imaginea articolului Un specialist a analizat comunicarea campaniei de vaccinare în România. „Transmit un fel de robotizare a omului”

Fără empatie, lipsită de umanitate, seacă şi neconvingătoare. Cam aşa ar putea fi definit, în câteva cuvinte spotul din campania de vaccinare menit să te convingă că vaccinul este sigur.

Anamaria Nicola, lector la Facultatea de Jurnalism, a analizat video-urile din campania de vaccinare. Ea spune că medicii nu răspund la întrebări punctuale despre vaccin, însă totuşi folosesc câteva cuvinte cheie. Problema este şi că vorbitorii sunt anonimi pentru public.

„Nelu Tătaru, Alexandru Rafila şi Raed Arafat lipsesc cu desăvârşire. Adică sunt trei oameni care au comunicat, de la începutul pandemiei, despre pandemie, informaţiile ştiinţifice, şi acum acei oameni nu se mai regăsesc. E firesc ca acum publicul să fie uimit de feţele noi pe care le aducem. Felul în care ei spun, felul în care recită, tonul vocii lor, mişcările pe care le au – sunt toate nefireşti. Transmit un fel de robotizare a omului”, observă Anamaria Nicola.

Medici precum Valeriu Ghiorghiţă, Mihai Craiu, Beatrice Mahler au încercat să convingă că imunizarea este sigură.

„Am organizat activităţile logistice necesare pentru recepţia, pentru stocarea şi distribuirea vaccinurilor la nivelul centrelor de vaccinare prin acţiuni compatibile cu cele derulate la nivelul ţărilor membre ale Uniunii Europene”, spune Valeriu Gheorghiţă.

„Maladia Covid-19 a luat peste 14.000 de români de lângă noi. Acum avem speranţa să ne recăpătăm viaţa normală. O serie întreagă de vaccinuri au ajuns în etapa de analiză a experţilor. Vaccinurile sunt sigure şi eficiente”, susţine şi Mihai Craiu, pediatru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici