- Home
- Coronavirus
- (11.02.2021, 21:19)
- Magda Gheorghiţă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un studiu francez a definit care sunt bolile cu cel mai mare risc de deces în cazul infectării cu noul coronavirus
- Agenţia Naţională pentru Securitate Sanitară din Franţa a realizat un studiu pe întreaga populaţie, 66 de milioane de oameni, şi au determinat care sunt cele mai vulnerabile persoane în faţa coronavirusului.
- Studiul a fost realizat în perioada februarie-iunie 2020.
Urmărește
10847 afișări
Încă de la începutul pandemiei, medicii din întreaga lume şi-au dat seama că diabetul, bolile cardiovasculare sau cancerul prezintă un risc foarte mare pentru cei infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Agenţia Naţională pentru Securitate Sanitară din Franţa a analizat datele pentru întreaga populaţie, 66 de milioane de oameni, în perioada februarie-iunie 2020, ca să determine care sunt cei mai vulnerabili oameni în faţa coronavirusului.
Bolile cele mai riscante în cazul îmbolnăvirii de COVID-19
- Sindromul Down
- Retardul Mental
- Mucoviscidoza
- Dializă
- Cancer pulmonar
- Transplant renal
- Transplant pulmonar
Sursa: epi-phare.fr
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Studiul a reliefat că sunt şapte boli care te fac extrem de vulnerabili în faţa coronavirusului. Prima este sindromul down, pentru care riscul de spitalizare este de şapte ori mai mare şi cel de deces de 23 de ori mai mare decât cel al bolnavilor de COVID-19 care nu au această boală.
Retardul mental duce la un risc de spitalizare de patru ori mai mare şi de deces de şapte ori mai mare. La mucoviscidoza, o boală pulmonară rară, riscul de spitalizare este de patru mai mare, iar cel de deces de şase ori mai mare.
Iar cei care au inusuficienţă renală cronică terminală sau fac dializă au un risc de patru ori mai mare de spitalizare şi de cinci ori mai mare de deces.
Cancerul pulmonar activ şi transplantul de plamâni şi de rinichi vulnerabilizează şi ele foarte mult pacienţii bolnavi de COVID-19.
Ştim că bătrânii sunt mai vulnerabili. Ce spun studiile francezilor?
Pentru cei peste 85 de ani, riscul de spitalizare este de cinci ori mai mare decât la cei din grupa de vârstă 40-44 de ani. Iar riscul de deces este de o sută de ori mai mare. Bărbaţii au un risc de spitalizare cu 40% mai mare decât femeile şi un risc de deces de două ori mai mare.
Ce spun cifrele de la noi?
Noi nu avem cifre pentru cei spitalizaţi sau detalii despre riscurile comorbidităţilor. Ştim, însă, că vârsta medie a celor care se îmbolnăvesc este de 48 de ani, iar a celor care pierd lupta cu virusul este de 71 de ani. Dintre cei care îşi pierd viaţa, 71,4% aveau afecţiuni cardiovasculare, 32,6% diabet şi 21,9% afecţiuni neurologice.
Obezitatea, bolile renale, bolile pulmonare sau cancerul sunt comorbidităţile cele mai frecvente ale celor bolnavi de COVID-19 care au murit.
Comorbidităţile românilor care au murit de COVID-19
- Boli cardiovasculare - 71,4%
- Diabet - 32,6%
- Boli neurologice - 21,6%
- Obezitate - 18,5%
- Afecţiuni renale - 16,6%
- Afecţiuni pulmonare - 12,4%
- Neoplasm - 10,8%
- Altele - 19,1%
Sursa: cnscbt.ro
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe