- Home
- Coronavirus
- (22.10.2020, 08:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca: Studiile clinice continuă, chiar dacă un voluntar a murit. Acţiunile companiei au scăzut cu 1,8%
- Autoritatea sanitară braziliană Anvisa a declarat miercuri că un voluntar dintr-un studiu clinic al vaccinului COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford a murit, dar a adăugat că procesul va continua.
- Oxford a confirmat planul de a continua testarea, spunând într-o declaraţie că, după o evaluare atentă, „nu au existat îngrijorări cu privire la siguranţa studiului clinic”.
- Ziarul brazilian Globo şi Bloomberg spun că voluntarul se afla în grupul de control şi a primit mai degrabă un placebo decât vaccinul de testare, citând surse apropiate studiilor.
- Mai multe rapoarte ale presei locale au precizat că voluntarul era un medic în vârstă de 28 de ani, care lucra în „prima linie” şi a murit în urma complicaţiilor cauzate de COVID-19.
Urmărește
11886 afișări
Un voluntar dintr-un studiu clinic al vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford a decedat. Universitatea a confirmat mai devreme că persoana respectivă din Brazilia, dar nu a oferit alte detalii personale, relatează Reuters.
Potrivit Oxford, testarea va continua întrucât „nu au existat îngrijorări cu privire la siguranţa studiului clinic”. Universitatea Federală din Sao Paulo, care ajută la coordonarea studiilor clinice de fază 3 din Brazilia, a declarat că un comitet independent de evaluare a recomandat, la rândul său, continuarea testării.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
„Totul se desfăşoară aşa cum era de aşteptat, fără nicio dovadă a unor complicaţii grave legate de vaccin care să implice vreunul dintre voluntarii participanţi”, a declarat universitatea braziliană într-un comunicat.
Până în prezent, 8.000 din cei 10.000 de voluntari recrutaţi au primit prima doză în şase oraşe din Brazilia, iar o parte dintre aceştia au primit şi a doua doză, a declarat un purtător de cuvânt al universităţii.
CNN Brasil informează că voluntarul era un tânăr de 28 de ani care locuia în Rio de Janeiro. Acesta a murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19.
Anvisa nu a furnizat alte detalii, citând confidenţialitatea medicală a celor implicaţi în studii.
Acţiunile AstraZeneca au scăzut cu 1,8%.
Guvernul federal al Braziliei intenţionează să cumpere vaccinul din Marea Britanie şi să îl producă la centrul de cercetare biomedicală FioCruz din Rio de Janeiro, în timp ce un vaccin concurent de la Sinovac Biotech Ltd din China este testat de centrul de cercetare al Sao Paulo.
Brazilia a înregistrat al doilea număr de decese provocate de coronavirus după Statele Unite, cu peste 154.000 de morţi. Are al treilea cel mai mare număr de cazuri de COVID-19, de peste 5,2 milioane de infectaţi, plasându-se în topul celor mai afectate ţări după Statele Uniteale Americii şi India.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Record de cazuri de coronavirus în ţara apreciată în primăvară pentru gestionarea primului val al pandemiei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe