Una dintre cele mai vaccinate ţări se confruntă cu un nou focar COVID-19. 33% din cazuri au fost complet vaccinate

  • În timp ce alte naţiuni se luptă pentru a-şi asigura suficiente vaccinuri, Seychelles se află în poziţia de invidiat de a fi imunizat deja mai mult de 61,4% din populaţie, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2.
  • În ultima lună, numărul cazurilor a crescut în arhipelagul Oceanului Indian, determinând autorităţile să impună restricţii în ţară.
  • Datele publicate joi arată că există cel puţin 2.700 de cazuri active, dintre acestea, 33% au fost complet vaccinate, potrivit Ministerului Sănătăţii.
  • Experţii şi oficialii locali spun că focarul din Seychelles nu este un semn că vaccinurile nu funcţionează.
  • În orice caz, această situaţie este ca o avertizare că nici ţările cu niveluri ridicate de vaccinare nu trebuie să lase garda jos.
Urmărește
11665 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai vaccinate ţări se confruntă cu un nou focar COVID-19. 33% din cazuri au fost complet vaccinate

Una dintre cele mai „vaccinate” ţări se confruntă cu un nou focar COVID-19. 33% din cazuri au fost complet vaccinate

Cu aproape o lună în urmă, autorităţile din Seychelles erau atât de încrezătoare în gestionarea COVID-19, încât au renunţat la restricţiile pentru majoritatea turiştilor. A fost un pas crucial pentru o ţară în care turismul generează aproximativ 72% din PIB şi implică mai mult de 30% din populaţie. În acel moment, ţara a raportat mai puţin de 3.800 de cazuri şi 16 decese, potrivit CNN.

De atunci, totalul cazurilor a crescut la 9.184 de cazuri şi 32 de decese, potrivit cifrelor Ministerului Sănătăţii publicate joi la o conferinţă de presă.

Seychelles se bazează pe Sinopharm şi Covishield, fabricate în China, dar şi pe vaccinul AstraZeneca fabricat în India. Dintre toate persoanele complet vaccinate, 57% au primit Sinopharm, care a fost administrat acelor cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, în timp ce 43% au primit Covishield, care a fost administrat celor peste 60 de ani.
 
Aproximativ 37% din cazurile pozitive confirmate până pe 8 mai au fost complet vaccinate, a spus guvernul, deşi nu a publicat date despre ce vaccinuri au primit. 
 
„Concluzia este că vaccinurile protejează oamenii. Cei care au fost vaccinaţi nu au dezvoltat nicio complicaţie", a spus Sylvestre Radegonde, ministrul Afacerilor Externe şi al Turismului

Ce spune această situaţie despre vaccinuri

Deşi ambele vaccinuri au fost aprobate de OMS, niciun vaccin nu este 100% eficient împotriva COVID-19. AstraZeneca are o eficacitate de 76% împotriva bolii simptomatice şi 100% eficacitate împotriva bolilor severe sau critice sau a spitalizării, în timp ce Sinopharm are o rată de eficacitate de 79% împotriva formei simptomatice sau spitalizării, conform datelor dintr-un mare studiu de fază 3.

Dr. Richard Mihigo, coordonatorul programului pentru bolile care pot fi prevenite prin vaccinare, la biroul regional al OMS pentru Africa, a declarat că datele din Seychelles corespund dovezilor că vaccinurile anti-COVID-19 sunt extrem de eficiente în prevenirea bolilor severe, spitalizării şi deceselor.

„Până când toată lumea nu este protejată, nu există niciun motiv pentru care boala nu ar continua să se răspândească", a spus el, adăugând că echipele OMS continuă să revizuiască datele, să evalueze progresul şi să înţeleagă tendinţele din ţară.

Seychelles reaminteste că, şi după vaccinări pe scară largă, este puţin probabil ca infecţiile să se oprească complet.
 
„Vaccinurile disponibile sunt capabile să reducă infecţiile grave, deşi este posibil să nu ofere imunitate sterilizantă sau protecţie completă împotriva COVID-19”, a declarat Jeremy Lim, profesor asociat la Universitatea Naţională din Singapore (NUS),  Şcoala de Sănătate Publică Saw Swee Hock.
 
„Covid nu va dispărea brusc. Scenariul cel mai probabil este că lumea va trebui doar să trăiască cu Covid", a continuat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici