Vaccinare anti-COVID România. Peste 100.000 de persoane, imunizate în 24 de ore. Cîţu: „Am promis, am făcut!”

  • Peste 100.000 de români au fost vaccinaţi anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore
  • Premierul Florin Cîţu: „Am promis, am făcut! România, hai că se poate”.
  • CNCAV a anunţat că joi au fost raportate 111 reacţii adverse.
1837 afișări
Imaginea articolului Vaccinare anti-COVID România. Peste 100.000 de persoane, imunizate în 24 de ore. Cîţu: „Am promis, am făcut!”

Vaccinare anti-COVID România. Florin Cîţu: „Am promis, am făcut!”

„100.454 persoane vaccinate, în ultimele 24 de ore. Am promis, am făcut! România, hai că se poate”, scrie pe Facebook Florin Cîţu.

România va depăşi joi o sută de mii de persoane vaccinate într-o şi va menţine ritmul, iar dacă e necesar, îl va creşte, a spus, joi, şi preşedintele Klaus Iohannis: „Am intrat realmente într-o fază nouă cu vaccinarea”.

„Noi, în România – extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. În altă parte, lucrurile sunt încă în organizare şi nu cred că sunt multe locuri unde cetăţenii se pot duce, pur şi simplu, la vaccinare. Urmează noi şi noi acţiuni, sunt planificate centre cu prezenţă non-stop, 24 de ore, sunt planificate maratoane de vaccinare. Toate centrele vor fi deschise. Am aflat de la domnul colonel dr. Gheorghiţă că astăzi vom depăşi suta de mii de persoane vaccinate într-o zi şi vom ţine ritmul şi, dacă este nevoie, îl vom creşte, în aşa fel încât, în cel mai scurt timp, un număr mare de cetăţeni români şi cei rezidenţi aici să poată fi vaccinaţi”, a spus şeful statului.

Vaccinare anti-COVID România, 6 mai 2021

Din totalul celor 100.454 de români vaccinaţi, 41.358 au primit prima doză, iar 59.096 a doua doză de vaccin.

83.237 de persoane au fost vaccinate cu serul produs de Pfizer, 8.547 cu cel produs de Moderna, 7.778 cu AstraZeneca şi 892 cu Johnson&Johnson.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost vaccinate 3.491.189 de persoane, din care 2.197.532 au primit ambele doze de vaccin.

Vaccinare anti-COVID România. Reacţii adverse

În ultimele 24 de ore au fost raportate 111 reacţii adverse.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 14.522 de reacţii adverse.

CNCAV precizează că 150 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici