- Home
- Coronavirus
- (30.12.2020, 09:06)
- Adina Petcu , Bogdana Gusuleac
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vaccinul Oxford-AstraZeneca împotriva COVID-19 a fost aprobat în Marea Britanie
- Vaccinul Oxford-AstraZeneca împotriva COVID-19 a fost aprobat în Regatul Unit.
- Campania de imunizare din Marea Britanie se va extinde masiv în urma deciziei.
- Vaccinul Oxford-AstraZeneca a fost conceput în primele luni ale anului 2020.
- Pascal Soriot, director AstraZeneca: Vaccinul asigură „100% protecţie împotriva formelor severe de COVID-19”.
Urmărește
8905 afișări
UPDATE: Marea Britanie nu va mai folosi vaccinul Oxford-AstraZeneca în doua doze
Pentru ca s-a dovedit că vaccinul este eficace în proporţie de 70% la 21 de zile după prima parte a procedurii, administrarea celei de-a doua doze va fi amântă cu trei luni
Vaccinul Oxford-AstraZeneca împotriva COVID-19 a fost aprobat în Marea Britanie
Vaccinul anti coronavirus dezvoltat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Oxford a fost aprobat pentru utilizare în Regatul Unit, scrie BBC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Acesta este un pas important pentru campania de imunizare din Marea Britanie, care se va extinde masiv în urma deciziei.
Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze de la producătorul AstraZeneca - suficient pentru a vaccina 50 de milioane de oameni.
Aprobarea autorităţii de reglementare a medicamentelor reprezintă o nouă asigurare pentru populaţie cu privire la eficacitatea şi gradul de siguranţă al vaccinului.
Vaccinul celor de la AstraZeneca a fost dezvoltat într-un timp record şi este al doilea aprobat în Marea Britanie, după cel de la Pfizer-BioNTech, care a primit undă verde la începutul lunii decembrie. Serul anti SARS-CoV-2 a fost conceput în primele luni ale anului 2020 şi testat pe primul voluntar în aprilie. De atunci, vaccinul împotriva COVID-19 a trecut prin studii clinice la scară largă care au implicat mii de voluntari.
Peste 600.000 de oameni din Marea Britanie au fost deja vaccinaţi, începând cu Margaret Keenan, prima persoană imunizată în afara studiilor clinice.
Aprobarea vaccinului AstraZeneca vine şi după ce Direcţia de Sănătate Publică a susţinut că Marea Britanie se confruntă cu un număr mare de noi infectări zilnice. Spitalele din Scoţia şi sudul Angliei sunt deja depăşite de volumul de cazuri COVID-19.
Vaccinarea anti COVID-19 în Marea Britanie. Avantajele vaccinului Oxford-AstraZeneca
Dar care sunt avantajele vaccinului Oxford-AstraZeneca? În primul rând, este mai ieftin şi mai uşor de produs în masă.
Spre deosebire de vaccinul Pfizer-BioNTech, care trebuie să rămână la temperaturi de -70 de grade Celsius, dozele Oxford-AstraZeneca pot fi depozitate într-un frigider standard. Astfel, procesul logistic va fi mult mai uşor, vaccinul ajungând mai repede şi mai eficient în cabinetele medicale.
Grupul farmaceutic AstraZeneca susţinea recent că a găsit, după cercetări suplimentare, „formula câştigătoare” pentru vaccinul său împotriva COVID-19 dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford.
„Credem că am găsit formula câştigătoare şi cum putem obţine eficienţă, care, cu două doze, este la fel de mare ca a celorlalte vaccinuri", spunea directorul general Pascal Soriot în Sunday Times, adăugând că vaccinul AstraZeneca asigură „100% protecţie împotriva formelor severe de COVID-19”.
Vaccinul Oxford - AstraZeneca funcţionează, la fel ca Sputnik V, pe bază de virus modificat genetic (vector viral), iar pentru efectul maxim trebuie administrat de două ori.
În paralel, vaccinul Pfizer - BioNTech şi serul Moderna conţin ARN mesager. CITEŞTE AICI: Cum funcţionează vaccinurile pe bază de ARN mesager.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe