- Home
- Coronavirus
- (02.02.2021, 15:36)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vaccinul Sputnik V din Rusia oferă o eficienţă împotriva coronavirusului de aproape 92% după studiile clinice
- Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o protecţie de aproximativ 92% împotriva coronavirusului.
- Sputnik V oferă şi o protecţie completă împotriva cazurilor moderate sau severe de Covid-19.
- Vaccinul foloseşte un virus de tip rece, conceput pentru a fi inofensiv, ca purtător pentru a livra un mic fragment al coronavirusului către corp.
Urmărește
2013 afișări
Vaccinul Sputnik din Rusia oferă o eficienţă de aproape 92% după studiile clinice
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o protecţie de aproximativ 92% împotriva coronavirusului, potrivit rezultatelor studiilor din stadiul târziu publicate în ”The Lancet,” notează BBC.
De asemenea, vaccinul oferă o protecţie completă împotriva cazurilor moderate sau severe de Covid-19.
Vaccinul Sputnik V a fost întâmpinat cu multă îndoială, fiind aprobat înainte ca datele finale ale studiului să fie publicate.
Acum, vaccinul dezvoltat de Rusia duce numărul total al serurilor a căror eficacitate este mai mare de 90% la trei, după cele produse Pfizer şi Moderna.
Vaccinul Sputnik V funcţionează într-un mod similar cu jabul Oxford / AstraZeneca dezvoltat în Marea Britanie şi vaccinul Janssen dezvoltat în Belgia.
Foloseşte un virus de tip rece, conceput pentru a fi inofensiv, ca purtător pentru a livra un mic fragment al coronavirusului către corp.
Expunerea în siguranţă a corpului la o parte din codul genetic al virusului îi permite să recunoască ameninţarea şi să înveţe să o combată, fără a risca să se îmbolnăvească.
După vaccinare, organismul începe să producă anticorpi special adaptaţi la coronavirus.
Dar, spre deosebire de alte vaccinuri similare, vaccinul Sputnik V utilizează două versiuni uşor diferite pentru prima şi a doua doză.
Alexander Gintsburg, directorul Institutului Gamaleya din Rusia, centrul de cercetare virologică de stat care a dezvoltat vaccinul, a declarat că rezultatele au fost o „realizare monumentală” şi „un mare succes în lupta împotriva pandemiei globale Covid-19”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe