- Home
- Coronavirus
- (10.01.2022, 07:07)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Varianta „Deltacron” din Cipru este „sora” lui Omicron din Danemarca. Ce se ştie despre noile tulpile
- Monitorizarea evoluţiei virusului SARS-CoV-2 continuă.
- Varianta cipriotă, descoperită recent, are un „geamăn” care pune stăpânire pe Danemarca.
- „Sora” BA.2 a Omicron se răspândeşte cu repeziciune în nordul Europei, fiind deja dominantă.
Urmărește
2851 afișări
Varianta „Deltacron” din Cipru este „sora” lui Omicron din Danemarca. Ce se ştie despre noile tulpile
Aşa cum s-a întâmplat cu varianta Omicron, care a bulversat pandemia, alte mutaţii ale coronavirusului sunt identificate de către cercetători. Cea mai recentă descoperire vine din Cipru, unde autorităţile sanitare au raportat 25 de cazuri de variantă Covid Deltacron, denumire aleasă pentru a sublinia un fel de amestec de mutaţii între Delta şi Omicron.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Cea venită din insula mediteraneană nu este singura variantă nouă care atrage atenţia. Printre acestea se numără „fiicele” şi „surorile” lui Omicron sau sub-filiaţiile lui B.1.1.529, precum cea numită BA.2, care îngrijorează deja Danemarca, unde este posibil să fi devenit deja dominantă asupra BA.1, Omicronul de bază.
Şi nu numai atât, pentru că pe portalul internaţional de secvenţiere Gisaid, unde cercetătorii raportează variantele detectate, sunt cazuri din Africa de Sud, Australia, Canada, Suedia şi India. Tot în acest caz, unele dintre caracteristicile variantei Delta rezistă, dar şi altele care o fac mai puţin identificabil decât Omicron, mai ales în ţările în care activitatea de urmărire nu este deosebit de sofisticată.
Acest lucru se datorează ştergerii, adică pierderea unui segment de ADN, a genei S, care ne permite să înţelegem deja din tampon dacă este un Omicron suspectat sau nu.
Deltacron, amestec periculos. Noua variantă nu oferă scăpare: aproape toată lumea din spital a luat-o.
Profesorul Leondios Kostrikis, profesor de biologie la Universitatea din Cipru şi director al Laboratorului de Biotehnologie şi Virologie Moleculară, susţine că cazurile de „deltacron” sunt mai frecvente în rândul pacienţilor internaţi pentru Covid. Secvenţele au fost trimise (pe 7 ianuarie) către baza de date internaţională Gisaid a Institutului Pasteur din Paris.
Nu se ştie nimic despre caracteristicile pe care le-ar putea avea compusul, dacă va fi mai contagios, mai letal sau, pur şi simplu, dacă va reuşi să depăşească Omicron, ceea ce pare destul de puţin probabil având în vedere capacitatea lui Omicron de a infecta rapid oamenii şi, prin urmare, de a se impune asupra tuturor celorlaltor variante.
Este normal ca virusul să se schimbe continuu, spun specialiştii, şi sunt multe rapoarte care sunt trimise în bazele de date care colectează genomurile: totuşi, în aproape 3 ani de pandemie sunt doar 5 variante raportate ca „îngrijorătoare” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), iar unele dintre acestea au dispărut, înlocuite substanţial de Delta şi Omicron. Cu toate acestea, monitorizarea continuă.
În noiembrie, a făcut furori descoperirea la Marsilia a aşa-numitei variante IHU, denumire care se referă la institutul francez. Aceată versiune este descendenţa B.1.640.2, izolată de experţii Infecţiei Ihu Méditerranée din Marsilia coordonaţi de profesorul Didier Raoult, controversat specialist în boli infecţioase, renumit pentru că a devenit un simbol „no vax”, după unele ce a ridicat anumite îndoieli cu privire la vaccinurile mRna.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe