Veşti bune: Covid a redus consumul de animale sălbatice în Asia

  • La studiu au participat 5.000 de persoane din Hong Kong, Japonia, Myanmar, Thailanda şi Vietnam.
  • Conştientizararea riscurilor provocate de pandemie a redus cu 24% apetitul de a consuma aceste produse.
  • Autorii menţionează că reducerea cererii de produse pentru animale sălbatice „este complexă, deoarece există o varietate de motivaţii şi nevoi pentru consumul acestor produse”.
Urmărește
634 afișări
Imaginea articolului Veşti bune: Covid a redus consumul de animale sălbatice în Asia

Veşti bune: Covid a redus consumul de animale sălbatice în Asia

Un sondaj efectuat în Asia de Est şi Sud-Est arată că conştientizarea originii pandemiei Covid a redus probabilitatea de a cumpăra animale sălbatice.Mai exact, campaniile publice de sensibilizare cu privire la riscurile de boală ale consumului de animale sălbatice au dat roade, în cele din urmă, ducând la o reducere de cel puţin un sfert din vânzări.

Rezultatele au fost publicate de Nature Ecology & Evolution de World Wildlife Fund, oferind „indicii importante despre cum să reducem cererea pentru consumul de animale sălbatice, care este o forţă motrice cheie a bolilor infecţioase de origine animală ”.

Sondajul a fost realizat la 5.000 de persoane din Hong Kong, Japonia, Myanmar, Thailanda şi Vietnam. „Au fost alese cinci ţări cu un nivel ridicat de comerţ cu animale sălbatice”, iar respondenţii au fost întrebaţi dacă „ei sau cineva pe care îl ştiu au consumat animale sălbatice în anul precedent, dacă pandemia a schimbat tiparele de consum şi cu ce probabilitate ar cumpăra animale sălbatice”.

„Aceste descoperiri sugerează că comunicarea riscurilor de boală, în special a celor asociate consumului de animale sălbatice, ar putea avea un beneficiu dublu pentru atenuarea bolilor infecţioase şi conservarea biodiversităţii”, spune autorul Robin Naidoo.

„Viaţa sălbatică şi produsele sălbatice sunt consumate în scopuri tradiţionale sau culturale în întreaga lume, ceea ce, în unele cazuri, poate ameninţa biodiversitatea sau poate duce la răspândirea agenţilor patogeni de la viaţa sălbatică la oameni”, se consemnează în articol.

Investiţiile de astăzi „în educaţia publică cu privire la riscurile de boală ale consumului de animale sălbatice ar putea fi benefice atât pentru conservare, cât şi pentru sănătatea publică”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici