Zeci de mii de animale vii au fost vândute în Wuhan, înainte de pandemia COVID-19 - STUDIU

  • Peste 47.000 de animale vii au fost vândute pe pieţele din Wuhan în cei doi ani şi jumătate înainte ca primele cazuri de COVID-19 să fie raportate în oraş, la sfârşitul anului 2019, au arătat noi cercetări, subliniind riscurile de boli din comerţul cu animale sălbatice din China.
  • Într-o lucrare publicată în jurnalul cu acces liber Scientific Reports, se spune că până la 38 de specii au fost vândute pe 17 pieţe din Wuhan între mai 2017 şi noiembrie 2019, inclusiv 31 de specii protejate, cu sănătate şi igienă precare, ceea ce creşte riscurile de îmbolnăvire a oamenilor.
  • Multe dintre cele mai vechi cazuri de infecţie umană cu COVID-19 au fost legate de piaţa de fructe de mare Huanan din Wuhan, identificată iniţial ca locul unde SARS-CoV-2 a trecut pentru prima dată la oameni.
Urmărește
243 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de animale vii au fost vândute în Wuhan, înainte de pandemia COVID-19 - STUDIU

Zeci de mii de animale vii au fost vândute în Wuhan, înainte de pandemia COVID-19 - STUDIU

Cu toate acestea, unele infectări de atunci au fost legate de alte pieţe din Wuhan, crescând posibilitatea ca transmiterea virusului să se fi întâmplat cu mult mai devreme, posibil prin traficul de animale sălbatice, potrivit Reuters.

Un studiu comun OMS-China, publicat la sfârşitul lunii martie, a declarat că nu au existat rapoarte verificate conform cărora mamiferele vii erau în vânzare pe piaţa Huanan în 2019, deşi a adăugat că există dovezi că au fost vândute acolo în trecut.

Deşi s-a speculat că SARS-CoV-2 ar fi putut fi scăpat dintr-un laborator din Wuhan care studiază coronavirusurile, se crede încă că provine de la lilieci, cu cea mai apropiată potrivire naturală găsită într-o peşteră din Yunnan. 

Studiul comun OMS-China a spus că este cel mai probabil ca acest virus să fi pătruns la om printr-o specie intermediară, pangolinii.

Noua lucrare, scrisă de cercetători din China, Marea Britanie şi Canada, a arătat că nu există dovezi că lilieci vii sau pangolinii au fost vânduţi în Wuhan, dar nurcile, câinii, ratonii, veveriţele şi vulpile erau toate disponibile.
 
După primul focar COVID-19 din Wuhan, China a reprimat traficul de animale sălbatice şi a închis pieţele şi facilităţile de reproducere captivă, deşi permite în continuare creşterea unor animale pentru blană sau medicină tradiţională chineză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici