- Home
- Cultură-Media
- (12.10.2023, 01:00)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
12 octombrie 1492: Columb descoperă ,,Lumea Nouă"
Unul dintre cele mai importante evenimente din istoria umanităţii a fost descoperirea Americii de către Cristofor Columb pe 12 octombrie 1492.
Urmărește
876 afișări
Public Domain
Cristofor Columb a fost un navigator genovez care a avut visul de a ajunge în Indii prin traversarea Oceanului Atlantic spre vest, bazându-se pe ideea că Pământul este rotund.
După ce a primit sprijinul financiar şi politic al regilor Spaniei, Isabela şi Ferdinand, Columb a plecat din portul Palos de la Frontera cu trei nave mici: Santa Maria, Pinta şi Nina, la data de 3 august 1492.
Columb a navigat spre sud-vest, urmând curenţii alizei, şi a ajuns la Insulele Canare, unde a făcut o oprire pentru aprovizionare şi reparaţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
La 6 septembrie 1492, Columb a părăsit Insulele Canare şi a pornit spre necunoscut, înfruntând greutăţi şi nemulţumiri din partea echipajului său, care se temea de pericolele şi necunoscutul oceanului.
După mai mult de o lună de navigaţie fără să vadă pământ, la 12 octombrie 1492, la ora 2 noaptea, un marinar de pe caravela Pinta, numit Rodrigo de Triana, a strigat "Tierra! Tierra!" (Pământ! Pământ!), semnalând prima descoperire a Lumii Noi.
Columb a debarcat pe o insulă pe care a numit-o San Salvador (astăzi cunoscută sub numele de Guanahani sau Watling), situată în arhipelagul Bahamas, şi a luat în posesiune teritoriul în numele regilor Spaniei.
Acesta a întâlnit locuitorii insulei, pe care i-a numit "indieni", crezând că a ajuns în Asia. El i-a descris ca fiind prietenoşi şi ospitalieri, dar şi ca posibili sclavi sau convertiţi la creştinism.
Ulterior, Columb a continuat explorarea altor insule din Caraibe, cum ar fi Cuba şi Hispaniola (astăzi Haiti şi Republica Dominicană), unde a întemeiat prima colonie spaniolă din America, numită La Navidad.
La 15 ianuarie 1493, Columb s-a întors în Spania cu două nave (Santa Maria s-a scufundat în apropiere de Hispaniola), aducând cu el dovezi ale descoperirilor sale: aur, mirodenii, plante exotice şi câţiva indieni. El a fost primit cu onoruri şi admiraţie de către regi şi de popor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20