12 octombrie 1492: Columb descoperă ,,Lumea Nouă"

Unul dintre cele mai importante evenimente din istoria umanităţii a fost descoperirea Americii de către Cristofor Columb pe 12 octombrie 1492.

Urmărește
867 afișări
Imaginea articolului 12 octombrie 1492: Columb descoperă ,,Lumea Nouă"

Public Domain

Cristofor Columb a fost un navigator genovez care a avut visul de a ajunge în Indii prin traversarea Oceanului Atlantic spre vest, bazându-se pe ideea că Pământul este rotund.

După ce a primit sprijinul financiar şi politic al regilor Spaniei, Isabela şi Ferdinand, Columb a plecat din portul Palos de la Frontera cu trei nave mici: Santa Maria, Pinta şi Nina, la data de 3 august 1492.

Columb a navigat spre sud-vest, urmând curenţii alizei, şi a ajuns la Insulele Canare, unde a făcut o oprire pentru aprovizionare şi reparaţii.

La 6 septembrie 1492, Columb a părăsit Insulele Canare şi a pornit spre necunoscut, înfruntând greutăţi şi nemulţumiri din partea echipajului său, care se temea de pericolele şi necunoscutul oceanului.

După mai mult de o lună de navigaţie fără să vadă pământ, la 12 octombrie 1492, la ora 2 noaptea, un marinar de pe caravela Pinta, numit Rodrigo de Triana, a strigat "Tierra! Tierra!" (Pământ! Pământ!), semnalând prima descoperire a Lumii Noi.

Columb a debarcat pe o insulă pe care a numit-o San Salvador (astăzi cunoscută sub numele de Guanahani sau Watling), situată în arhipelagul Bahamas, şi a luat în posesiune teritoriul în numele regilor Spaniei.

Acesta a întâlnit locuitorii insulei, pe care i-a numit "indieni", crezând că a ajuns în Asia. El i-a descris ca fiind prietenoşi şi ospitalieri, dar şi ca posibili sclavi sau convertiţi la creştinism.

Ulterior, Columb a continuat explorarea altor insule din Caraibe, cum ar fi Cuba şi Hispaniola (astăzi Haiti şi Republica Dominicană), unde a întemeiat prima colonie spaniolă din America, numită La Navidad.

La 15 ianuarie 1493, Columb s-a întors în Spania cu două nave (Santa Maria s-a scufundat în apropiere de Hispaniola), aducând cu el dovezi ale descoperirilor sale: aur, mirodenii, plante exotice şi câţiva indieni. El a fost primit cu onoruri şi admiraţie de către regi şi de popor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici