- Home
- Cultură-Media
- PARIS, (12.03.2009, 14:31)
12 ţări "inamice ale internetului", potrivit Reporters sans Frontieres
Reporters sans Frontieres (RSF), organizaţie care militează pentru libertatea presei, a realizat o listă cu 12 ţări "inamice al internetului" şi a nominalizat alte zece ţări, printre care Australia şi Coreea de Sud, aflate sub supraveghere.
Urmărește
29 afișări
12 ţări "inamice ale internetului", potrivit Reporters sans Frontieres (Imagine: Mediafax Foto)
Potrivit RSF, ţările "inamice ale internetului" sunt Arabia Saudită, Myanmar, China, Coreea de Nord, Cuba, Egiptul, Iranul, Uzbekinstan, Siria, Tunisia, Turkmenistan şi Vietnam.
"Toate (aceste ţări n.r) au transformat reţeaua lor în intranet, impiedicându-i pe internauţi să acceseze informaţiile considerate indezirabile şi, aproape sistematic, au luat măsuri represive împotriva internauţilor care sunt la originea acestor informaţii", potrivit reprezentanţilor RSF.
China deţine recordul în ceea ce priveşte numărul disidenţilor care au fost închişi (49), urmată de Vietnam (7) şi Iran (4). Reprezentanţii RSF au identificat, în total, 69 de cazuri ale unor persoane închise pentru că s-au exprimat liber pe internet.
Pe de altă parte, RSF a mai realizat o altă listă cu zece ţări, care se află sub supraveghere după ce au implementat măsuri care ar putea conduce la abuzuri.
Pe acestă listă se află Australia, Bahrain, Belarus, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Eritreea, Malaiesia, Sri Lanka, Thailanda şi Zimbabwe
Australia a fost nominalizată din cauza unui proiect de lege aflat în discuţie încă din 2006, care le impune tuturor furnizorilor de servicii de internet să cenzureze conexiunea online în fiecare gospodărie pentru a elimina conţinuturile considerate nepotrivite. Acest proiect de lege a fost propus în vederea luptei împotriva pornografiei infantile şi pentru apărarea drepturilor de autor.
Potrivit reprezentanţilor RSF, acest proiect de lege intervine într-un context în care deja legislaţia privind terorismul atentează grav la confidenţialitatea corespondenţei private.
RSF reproşează autoriţăţilor din Coreea de Sud că recurge la mijloace de reglementare exagerate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
CANCAN.RO
Desertul preferat al copiilor din comunism, care a reapărut în magazine. Se vinde cu 5 lei în Carrefour
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe