- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (22.09.2023, 15:27)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
154 de proiecte pentru creşterea accesului la cultură în zone defavorizate, în faza de implementare
Ministerul Culturii anunţă că 154 de proiecte PNRR pentru creşterea accesului la cultură în zonele defavorizate, în valoare totală de 7 milioane euro, au intrat deja în faza de implementare. Peste 100 de localităţi din zone defavorizate vor beneficia de activităţi culturale.
Urmărește
110 afișări
154 de proiecte pentru creşterea accesului la cultură în zone defavorizate, în faza de implementare
„Ministerul Culturii finanţează, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, 154 de proiecte care vizează creşterea accesului la cultură, implementate de către organizaţii neguvernamentale în localităţile cu mai puţin de 50.000 de locuitori. Proiectele au fost selectate în urma a două apeluri derulate prin Administraţia Fondului Cultural Naţional”, potrivit unui comunicat de presă.
Bugetul total disponibil prin investiţia I5 - „Creşterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural” este de 7 milioane de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
„Primul apel este dedicat finanţării unui program derulat timp de 2 ani, într-un sistem de fonduri echivalente şi în parteneriat cu autorităţile locale, pentru programe culturale anuale sau multianuale, implementate la nivel local. În urma procesului de evaluare a proiectelor depuse, au fost semnate 72 de contracte de finanţare a unor proiecte care vor fi implementate de ONG-uri în 105 localităţi cu mai puţin de 50.000 de locuitori, în care au loc evenimente culturale cu un număr de beneficiari de aproximativ 3.500 de persoane, inclusiv copii şi tineri. Cel de-al doilea apel facilitează implementarea unui program-pilot pentru finanţarea proiectelor de educaţie prin cultură, beneficiarii fiind unităţi de învăţământ. Graţie acestui Apel de proiecte, 82 de unităţi publice de învăţământ din 82 de localităţi desfăşoară proiecte culturale având ca beneficiari peste 2.500 de copii”, potrivit sursei citate.
Ministerul Culturii precizează că obiectivul general al apelurilor îl constituie reducerea decalajului de acces la cultură între zonele rurale şi cele urbane mari prin finanţarea de proiecte culturale în localităţile mici şi mijlocii.
„Obiectivele specifice vizează dezvoltarea de aptitudini şi cunoştinţe artistice / de creativitate, promovarea incluziunii, a diversităţii şi a toleranţei prin mijloace artistice şi capacitatea de a genera dezvoltare culturală durabilă prin consolidarea ecosistemului cultural şi natural local. Contractele de finanţare pentru ambele apeluri de proiecte au fost semnate la sfârşitul lunii martie, iar în prezent toate cele 154 de proiecte se află în etapa de implementare. Activităţile celor mai multe dintre aceste proiecte se desfăşoară până la 30 iunie 2024. Termenul limită de implementare a proiectelor Investiţiei 5 este stabilit în PNRR prin ţinta 347 a Deciziei de punere în aplicare a Consiliului de aprobare a evaluării Planului de Redresare şi Rezilienţă al României”, se arată în finalul comunicatului.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe