- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (02.02.2011, 13:33)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
17 muzee din lume pot fi văzute online, pe o nouă platformă Google
Google a lansat, marţi, la Londra, o platformă care permite iubitorilor de artă să se plimbe virtual prin 17 dintre cele mai mari muzee din lume, printre care MoMA din New York şi palatul Versailles, graţie tehnologiei Street View.
Urmărește
939 afișări
17 muzee din lume pot fi văzute online, pe o nouă platformă Google
Tehnologia Street View, cunoscută deja utilizatorilor serviciului Google Maps, a fost aplicată pentru a obţine o viziune panoramică în interiorul a 17 muzee din întreaga lume.
Noua platformă lansată de Google, googleartproject.com, le va oferi iubitorilor de artă posibilitatea de a se plimba virtual prin mai multe muzee celebre, precum MoMA din New York, Palatul Versailles, Rijksmuseum din Amsterdam şi Muzeul Ermitaj din Sankt-Petersburg.
Peste o mie de opere de artă au fost fotografiate pentru acest proiect. Utilizatorii noului serviciu pot mări imaginile, pentru a observa chiar şi cele mai fine detalii ale operelor de artă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Italia cere Uniunii Europene să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru megawatt-oră
-
Rafale puternice de vânt şi ninsori viscolite în 16 judeţe din România
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
"Noi sperăm ca această platformă să îi facă pe oamenii de pretutindeni să dorească să vadă operele de artă şi să le exploreze cu lux de amănunte", a declarat Nelson Mattos, vicepreşedinte al departamentului de inginerie al Google, în cadrul conferinţei de lansare a googleartproject.com, care a avut loc la Tate Britain, în Londra.
Fiecare dintre cele 17 muzee participante la proiect au ales o operă de artă a cărei fotografie în versiune HD (high definition) va putea fi văzută în detaliu, mult mai bine decât cu ochiul liber în muzeu, mai ales că în unele dintre aceste instituţii o parte din opere sunt îngrădite de cordoane de siguranţă, ceea ce face ca distanţa între vizitatori şi obiectul expus să fie mai mare.
Printre aceste opere selectate special se numără "Naşterea lui Venus" de Botticelli (Galleria Uffizi, Florenţa), "Noaptea înstelată", de Van Gogh (MoMA, New York) şi "Rondul de noapte", de Rembrandt (Rijksmuseum, Amsterdam).
Muzeul Palatului Versailles a propus în această selecţie de opere de artă un portret al Mariei Antoinette, alături de copii săi, realizat de Louise Elisabeth Vigee-Lebrun.
În total, pe platforma Google pot fi văzute operele a 486 de artişti.
Muzeele partenere ale acestui proiect nu se tem că prezenţa online a operelor de artă pe care le găzduiesc va duce la o scădere a numărului de vizitatori.
"Experienţa noastră ne arată că oamenii, după ce au văzut o lucrare pe internet, vor să vadă şi opera veritabilă", a declarat Nicholas Serota, director la muzeul Tate.
Alte muzee se vor alătura proiectului Google în viitor.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe