21 septembrie 1964 - Malta devine independentă

Urmărește
533 afișări
Imaginea articolului 21 septembrie 1964 - Malta devine independentă

Wikipedia Commons

Malta a fost sub dominaţia mai multor puteri străine de-a lungul istoriei sale, datorită poziţiei sale strategice în Marea Mediterană.

Printre acestea se numără fenicienii, romanii, grecii, arabilor, normanzii, sicilienii, francezii şi britanicii. Malta a devenit parte a Imperiului Britanic în 1814, după Tratatul de la Paris.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Malta a fost o bază aliată pentru operaţiunile din Africa de Nord şi Mediterana. Acest lucru i-a adus recunoaşterea şi aprecierea britanicilor, care i-au acordat Malta o mai mare autonomie politică.

Malta a cerut independenţa după război şi a obţinut-o după multe discuţii şi negocieri cu Regatul Unit.

La 21 septembrie 1964, drapelul maltez a fost ridicat la Arena Independenţei din Floriana, în mijlocul aplauzelor mulţimii prezente.

Malta a devenit o naţiune independentă şi membră a Commonwealth-ului. Zece ani mai târziu, Malta s-a declarat republică, cu preşedintele ca şef al statului.

În 2004, Malta a aderat la Uniunea Europeană şi este una dintre cele cinci ţări care au moneda euro. Ziua Independenţei este una dintre cele cinci sărbători naţionale din Malta şi este marcată prin ceremonii oficiale, parade militare şi festivităţi culturale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici