- Home
- Cultură-Media
- (15.12.2021, 14:20)
- Catia Tănase
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
55 de ani de la moartea părintelui desenelor animate. Povestea lui Walt Disney
- Disney Brothers Studio a fost deschis în 1923, la Hollywood.
- Walt Disney l-a dublat pe Mickey Mouse din 1929 până în 1947.
- În noiembrie 1966, doctorii au descoperit că Disney, un fumător înrăit, suferea de cancer la plămâni.
- El a murit luna următoare, pe 15 decembrie, la vârsta de 65 de ani.
Urmărește
436 afișări
55 de ani de la moartea părintelui desenelor animate. Povestea lui Walt Disney
Născut la Chicago în decembrie 1901, Disney a abandonat studiile liceale la 16 ani şi, odată cu intrarea Statelor Unite în război, s-a alăturat Crucii Roşii. După ce a părăsit organizaţia, Disney s-a mutat în Kansas City sperând să obţină un post de caricaturist la un ziar. Nu a reuşit, însă şi-a găsit un serviciu creând reclame pentru reviste şi cinematografe, apoi a dezvoltat un interes pentru animaţii.
În 1922, şi-a deschis propriul studio de film, numit Laugh-O-Gram, dar a fost nevoit să-l închidă în 1923 din cauza problemelor financiare. În acelaşi an, s-a mutat la Hollywood unde a fondat Disney Brothers Studio alături de fratele său, Roy. După ce a produs câteva desene animate scurte, în 1927 studioul fraţilor Disney a început un serial de desene animate centrat pe un personaj creat de Walt:Oswald, iepurele norocos.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Din nefericire, în 1928 Walt Disney a pierdut drepturile de copyright asupra personajului său. A creat în schimb un alt personaj, pe care l-a numit la început Mortimer Mouse. I-a schimbat apoi numele în Mickey Mouse, iar personajul şi-a făcut debutul în 1928 în scurtmetrajul Steamboat Willy. Simpaticul Mickey a devenit faimos foarte repede, iar în 1929 fraţii Disney au creat un nou film – The Karnival Kid – în care însuşi Walt Disney l-a dublat pe Mickey Mouse, ceea ce a continuat să facă până în 1947.
Walt Disney a vrut iniţial să construiască un mic parc de distracţii în apropiere de studioul din Burbank. Însă planul a devenit apoi mai ambiţios şi în 1953, Disney a angajat o firmă ca să-i găsească cea mai bună locaţie din California pentru construcţia unui mare parc de distracţii. Firma respectivă şi-a luat munca în serios, a studiat diverşi factori, printre care şi rata de creştere a populaţiei, clima şi infrastructura de transport, iar la final a propus soluţia: un teren de 160 de acri din Anaheim. Construcţia parcului a început aici în 1954, iar Disneyland şi-a deschis porţile pe 17 iulie 1955.
Disney deţine recordul pentru cele mai multe premii Oscar (22) şi cele mai multe nominalizări (59). A câştigat primul Oscar în 1932, pentru un desen animat scurt, Flowers and trees. La aceeaşi categorie a mai câştigat ulterior alte şapte premii. A avut chiar şi o nominalizare pentru cel mai bun film, pentru Mary Poppins (1964), dar a pierdut în faţa peliculei My fair lady. Chiar şi aşa, Mary Poppins a obţinut cinci premii Oscar. Disney a mai primit şi patru Oscaruri onorifice: pentru crearea lui Mickey Mouse, pentru Albă ca Zăpada, pentru Fantasia şi pentru contribuţiile sale la designul de sunet.
În noiembrie 1966, doctorii au descoperit că Disney, un fumător înrăit, suferea de cancer la plămâni. El a murit luna următoare, la vârsta de 65 de ani.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe