7 Days of Gratitude x Alexandru Tomescu: „Anul acesta, sunt foarte recunoscător pentru oamenii nevăzuţi, care ne ajută pe noi, muzicienii, să vă putem bucura cu sunetele instrumentelor noastre”

Articol cu conţinut publicitar.

Urmărește
452 afișări
Imaginea articolului 7 Days of Gratitude x Alexandru Tomescu: „Anul acesta, sunt foarte recunoscător pentru oamenii nevăzuţi, care ne ajută pe noi, muzicienii, să vă putem bucura cu sunetele instrumentelor noastre”

Pentru muzicieni, nu există o bucurie mai mare decât o sală cu acustică perfectă. Sau un instrument care se armonizează perfectcu cel care îl mânuieşte, astfel încât să sune exact aşa cum trebuie. Nici emoţia şi aplauzele frenetice de la finalul unui concert nu pot fi comparate cu nimic.

În anul 2020, sălile de concert au rămas cufundate în tăcere, iar acordurile de vioară şi pian s-au auzit mai mult online decât offline. Aplauzele au fost puternice, dar la distanţă şi au rămas neauzite. Pentru Alexandru Tomescu, la fel ca pentru fiecare dintre noi, anul acesta a fost diferit de oricare altul de până acum. Însă violonistul şi-a dorit în continuare să rămână aproape de oameni şi să aducă în vieţile românilor bucuria muzicii.

Astfel, s-a adaptat vremurilor şi a susţinut anul acesta două concerte live, la Qreator by IQOS, în frumoasa Vilă Oromolu,unul în luna iunie, în cadrul seriei de evenimente live Qreator - Home Together Edition, iar celălalt recent, în decembrie – Concert pentru libertate, alături de pianista Sînziana Mircea. Ambele reprezentaţii au fost foarte apreciate de public, care i-a mulţumit pentru cadoul muzical oferit live.

La invitaţia Qreator by IQOS, într-un exerciţiu de recunoştinţă la final de an, Alexandru Tomescu a vorbit despre motivele pentru care este recunoscător acestui an: „Foarte rar mângâiat de lumina reflectoarelor, lutierul lucrează cu precizie de chirurg pentru a păstra în stare optimă de funcţionare instrumentele muzicale a căror vârstă se măsoară, de multe ori, în secole. Silvian Rusu are mâini de aur. Vioara pe care pune el mâinile va suna, cu siguranţă, mult mai bine. Anul acesta, sunt foarte recunoscător pentru oamenii, de multe ori, nevăzuţi, care ne ajută pe noi, muzicienii, să vă putem bucura cu sunetele instrumentelor noastre. Sunt recunoscător şi pentru darul muzicii, care ne aduce împreună mai ales în vremurile dificile pe care le traversăm. Chiar dacă sălile de concert sunt închise, muzica este în fiecare colţ al inimilor noastre şi abia aşteaptă să fie scoasă la lumină.”

Alexandru Tomescu a cântat pe cele mai renumite şi râvnite scene de concert: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Great Hall of the Moscow Conservatory sau Concertgebouw (Amsterdam).Pentru virtuozitatea lui, a câştigat dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, care aparţine Statului Român. Atunci când a intrat în posesia acesteia, a promis că îi va face sunetul auzit de către toţi românii.De la debutul său din 1985, a susţinut peste 200 de concerte şi recitaluri în 26 de ţări, şi a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale la festivalurile de muzică clasică (Concursul Marguerite Long – Jacques Thibaud, George Enescu, Paganini şi Sarasate).

7 Days of Gratitude este un proiect iniţiat de Qreator by IQOS, în cadrul căruia, timp de şapte zile, cu începere în prima zi de Crăciun şi până în ultima zi a anului, artişti români din domenii diferite cu care Qreator by IQOS a colaborat în acest an, împărtăşesc pe contul de Instagram şi pe Facebook şapte poveşti de recunoştinţă. 

Alexandru Tomescu închide, în ultima zi a anului, lanţul recunoştinţei deschis de Doru Trăscău, liderul trupei The Mono Jacks, şi continuat apoi, pe rând, de ilustratoarea Yanna Zosmer, actorul Anghel Damian, coregraful Arcadie Rusu, pictorul Bogdan Cazacincu şi actriţa Medeea Marinescu. Fiecare dintre ei a împărtăşit,printr-un video scurt,motivele pentru care 2020 i-a ajutat să descopere ceva despre ei, despre meseria lor, despre viaţă în general. Poveştile lor pot fi vizionate în continuare pe contul de Instagram şi pe pagina de Facebook Qreator by IQOS şi sunt o sursă de inspiraţie şi un îndemn de a încheia într-o notă optimistă anul acesta, precum şi o invitaţie de a privi cu încredere spre cel care urmează.

Qreator by IQOS face parte din viziunea brand-ului IQOS de a susţine sectorul creativ din România. Situat în Bucureşti, în B-dul Aviatorilor 8A, Qreator by IQOS este unul dintre cei mai activi promotori ai creativităţii din zona culturală bucureşteană. Prin proiectele pe care le organizează sau le găzduieşte, Qreator by IQOS facilitează creativitatea în toate formele ei şi susţine dezbaterea între actorii culturali.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici