- Home
- Cultură-Media
- CLUJ-NAPOCA, (11.05.2023, 14:35)
9 lungmetraje şi 16 scurtmetraje intră în competiţia Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22
- 9 lungmetraje şi 16 scurtmetraje intră în competiţia Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22.
- Selecţia include şi producţii care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca.
Urmărește
166 afișări
Selecţia include câteva dintre cele mai bune filme româneşti ale anului trecut, dar şi producţii care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca.
La Zilele Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar şi pentru cel mai bun scurtmetraj.
Printre lungmetrajele selecţionate se numără comedia neagră „Oameni de treabă” (r. Paul Negoescu), marele câştigător al Galei Premiilor Gopo de anul acesta, dar şi thrillerul „Spre nord”, debutul în ficţiune al lui Mihai Mincan, care a avut premiera mondială la Veneţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Lista continuă cu „Boss”, un film noir semnat de Bogdan Mirică, regizorul câştigător al Trofeului Transilvania la TIFF.15 (pentru filmul Câini), şi cu premiera naţională a filmului „Tigru”, debutul lui Andrei Tănase selecţionat anul acesta la Rotterdam.
La limita dintre documentar şi ficţiune se află noul film al lui Vlad Petri, „Între revoluţii”, distins cu premiul FIPRESCI în secţiunea Focus de la Berlin. Dana Bunescu recidivează în regie alături de antropologul Cătălina Tesar, dezvăluind tradiţiile de căsătorie din comunităţile de cortorari în „Pocalul. Despre fii şi fiice”, iar tandemul de jurnalişti Adina Popescu şi Iulian Ghervase semnează cel de-al treilea lor documentar, „Vulturii din Ţaga”, povestea antrenorului unei echipe de fotbal etern perdante. Ambele filme au fost premiate în 2022 la Festivalul Astra.
În competiţie sunt şi două documentare în premieră mondială, ambele regizate de cineaşti clujeni: „Soţul meu musulman”, o poveste despre dragoste şi prejudecăţi în România contemporană semnată de cuplul Daniel şi Alexandra Bărnuţi, şi „Planeta albastră” de Daniel Sărăcuţ, cronica dulce-amară a trupei rock Dio Family care se reuneşte pentru înregistarea piesei din titlu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe