- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (11.02.2013, 19:38)
- Alina Dan - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica, între 2 şi 7 aprilie, în Bucureşti
Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica, unicul festival de gen din România, revine cu o a doua ediţie, între 2 şi 7 aprilie, la Cinema Studio şi Cinema "Elvira Popescu" din Capitală, şi promite cinefililor o selecţie de filme alese şi dezbateri.
Urmărește
141 afișări
A doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica, între 2 şi 7 aprilie, în Bucureşti (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)
Astfel, pe lângă cele opt titluri din competiţia internaţională, care vor concura pentru Trofeul Cinepolitica şi Premiul Special Cinepolitica, în festival vor fi proiectate filme celebre, precum şi scurtmetraje cu tematică politică - de ficţiune, documentare şi de animaţie -, în secţiunea Panorama, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Majoritatea peliculelor vor putea fi văzute în premieră în România şi vor fi prezentate la Bucureşti chiar de realizatorii lor. Anul trecut, câştigătorul Trofeului Cinepolitica a fost "Post-mortem", de Pablo Larrain (Chile).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Potrivit comunicatului, surprize plăcute pentru spectatori vor fi şi filmele de închidere şi deschidere, producţii de succes prezentate în premieră naţională. La prima ediţie, festivalul a debutat cu "Doamna/ The Lady", regizat de celebrul Luc Besson, şi s-a încheiat cu documentarul de Oscar "Inside Job/ Adevărul despre criză", al americanului Charles Ferguson.
Juriul de anul acesta va fi format din personalităţi ale industriei de film şi presei de specialitate. Membrii juriului primei ediţii au fost Jay Weissberg, critic de film la prestigioasa revistă americană Variety, Alin Tasciyan (Turcia), vicepreşedinte FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film), reputatul cineast sârb Želimir Žilnik şi istoricul român Stejărel Olaru. Unul dintre invitaţii speciali ai primei ediţii a fost şi Hugues Le Paige, celebrul jurnalist, documentarist, politolog şi scriitor belgian.
Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica îşi propune să devoaleze mecanismele politice prin intermediul artei cinematografice, să aducă un omagiu tuturor cineaştilor lumii care au avut şi/sau au de suferit din cauza opţiunilor ideologice sau stilistice din filmele lor, să genereze discuţii şi dezbateri despre subiecte politice de interes general, să promoveze cineaşti politici importanţi din întreaga lume, precum şi să prezinte publicului românesc cele mai recente tendinţe ale cinematografului mondial.
Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, sub deviza "Singura noastră politică este cea a cinematografului!", Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este sprijinit de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe