A murit actorul Eugen Cristian Motriuc

Actorul Eugen Cristian Motriuc a murit la vârsta de 68 de ani, anunţă reprezentanţii Teatrului Mic din Bucureşti.

Urmărește
2275 afișări
Imaginea articolului A murit actorul Eugen Cristian Motriuc

A murit actorul Eugen Cristian Motriuc

Hunedorean de origine, născut la 10 iulie 1949, Eugen Cristian Motriuc, a ales Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ ca loc în care să îşi înceapă parcursul teatral. "Piatra Neamţ face parte din tinereţea mea", declara într-un interviu.

Potrivit reprezentanţilor Teatrului Mic din Capitală, Eugen Cristian Motriuc a fost distribuit prima oară în 1977 în chipul lui Hernandez din spectacolul Pâine amară de Claude Spaark, în regia lui Constantin Dinulescu, montat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, Eugen Cristian Motriuc alege totuşi să îşi continue drumul la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, în detrimentul Naţionalului. Acolo, vreme de peste cinci ani, interpretează cu virtuozitate roluri în spectacole regizate de Alexandru Tocilescu (1978 - Nevestele vesele din Windsor de Willian Shakespeare;1980 - Program special L.B. de Stephen Poliakoff) sau Alexandru Dabija (1979 - Mihai Viteazul de Eugen Mandric şi Paul Findrihan; 1980 - D’ale Carnavalului de Ion Luca Caragiale).

La Teatrul Mic din Bucureşti este adus în 1983 de Dinu Săraru, iar primul spectacol în care e distribuit, în acelaşi an, este celebrul Richard al III-lea de William Shakespeare, montat de Silviu Purcărete. Pe scena Teatrului Mic şi a Teatrului Foarte Mic interpretează, timp de trei decenii, peste 20 de roluri, alături de Ştefan Iordache, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuţă, Dan Condurache, Mihai Dinvale, Coca Bloos, Vali Seciu, Gheorghe Visu ş.a.

Colaborează, de asemenea, în film cu regizori precum Costa-Gavras (Amen), Sergiu Nicolaescu, Mircea Daneliuc sau Nicolae Mărgineanu, filmul Poarta Albă (2014), regizat de acesta din urmă fiind ultimul său rol pe peliculă.

De la teatru îşi ia rămas-bun în 2007 cu spectacolul Război cu Troia nu se mai face, în regia lui Florin Călinescu, montat pe scena în care şi-a lăsat cea mai bună parte din ani şi cel mai mult din suflet, Teatrul Mic.

"Teatrul trebuie să doară", scria el într-una din cugetările sale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici