A treia ediţie a Festivalului de Film Istoric Râşnov va cuprinde 50 de proiecţii pe teme istorice

Primăria oraşului Râşnov va organiza, de joi până în 15 august, cea de-a treia ediţie a Festivalului de Film Istoric, care va cuprinde 50 de proiecţii pe teme istorice, dintre care 16 prezentate în premieră, dar şi concerte de muzică, dans, expoziţii, dezbateri şi seminarii pe teme istorice.

Urmărește
172 afișări
Imaginea articolului A treia ediţie a Festivalului de Film Istoric Râşnov va cuprinde 50 de proiecţii pe teme istorice

A treia ediţie a Festivalului de Film Istoric Râşnov va cuprinde 50 de proiecţii pe teme istorice (Imagine: Shutterstock)

Potrivit organizatorilor, printre subiectele acestei ediţii se numără atentatele de la 11 septembrie din Statele Unite ale Americii, căderea Zidului Berlinului, tema colonizărilor, cavalerii teutoni care s-au aşezat în Transilvania în urmă cu 800 de ani şi Regele Mihai I.

Cele 50 de proiecţii de filme documentare şi ficţiune, dintre care 16 vor fi prezentate în premieră în România, vor rula în Grădina Cetăţii, la Casa de Cultură din centrul oraşului şi la cinematograful din Râşnov.

În cadrul festivalului se vor organiza şi concerte de muzică de harpă, muzică veche de la curţile regale sau jazz, spectacole de dansuri tradiţionale, expoziţii, dar şi dezbateri şi seminarii pe teme istorice.

"În acest an, filmul nu mai ocupă ponderea majoritară a festivalului pentru că dorim să ne folosim de istorie în toate aspectele ei", a spus Mihai Dragomir reprezentant al Intinerarii Culturale Europene, partener al Primăriei Râşnov în organizarea FFIR.

Organizatorii au pregătit pentru copii filmul "Toate pânzele sus" care va rula în fiecare dimineaţă, între orele 10.00 şi 11.00, la cinematograful din oraş.

La cinematograf vor rula filme pe tot parcursul zilei, până seara, la orele 20.00, când se deschide seria de proiecţii în Grădina Cetăţii, în aer liber.

De asemenea, organizatorii vor amplasa un ecran uriaş şi într-o zonă de blocuri din localitate pentru locuitorii care ajung mai greu în centrul oraşului.

Printre evenimentele speciale pregătite în cadrul festivalului se numără şi o comemorare a actorului Ştefan Iordache şi un moment dedicat regizorului Nicholas Dimăncescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici