- Home
- Cultură-Media
- LOS ANGELES, (06.04.2008, 13:04)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Actorul american Charlton Heston a murit
Actorul american Charlton Heston, una dintre ultimele legende ale Hollywood-ului, recompensat în 1959 cu un premiu Oscar pentru rolul din filmul "Ben-Hur", a murit, sâmbătă, în locuinţa sa din Beverly Hills, Los Angeles, la vârsta de 84 de ani.
Urmărește
621 afișări
Actorul american Charlton Heston a murit
Celebru pentru rolurile sale din fresce epice, precum "Ben-Hur" şi "Cele zece porunci", în care l-a interpretat pe biblicul Moise, actorul american s-a luptat în ultimii ani cu maladia Alzheimer.
Moartea sa "nu reprezintă numai pierderea unui mare actor şi a unei fiinţe de mare valoare, dar şi sfârşitul unei epoci", a subliniat Michael Levine, care a fost multă vreme purtătorul de cuvânt al lui Heston.
În cei peste 50 de ani de carieră, actorul a jucat în aproximativ 60 de filme, în care s-a făcut remarcat prin personaje istorice, dar s-a dedicat şi teatrului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
"Ben-Hur"
Charlton Heston, pe numele său real John Charles Carter, s-a născut pe 4 octombrie 1923, la Evanston (Illinois). A debutat la radio şi pe scena de teatru, a urmat cursurile de artă dramatică la North Western University şi a luptat în armata aeriană în timpul celui de-al doilea război mondial.
În 1945 şi-a încercat norocul pe Broadway. Actorul cu ochi albaştri şi trup atletic a debutat, în 1947, în "Antoniu şi Cleopatra", apoi a jucat într-o adaptare pentru televiziune a piesei "Iulius Cesar" (1948), care îl va face cunoscut la Hollywood.
În 1950, Heston a jucat rolul principal în "Oraşul întunecat", de William Dieterle. Cecil B. De Mille l-a angajat apoi pentru "Cel mai mare spectacol" (1951), premiat cu Oscar.
În anii '50, Heston joacă într-o serie de filme istorice şi SF, precum "Cele zece porunci", de Cecil B. De Mille (1956) şi "Ben-Hur" (1959), de William Wyler, pentru care a luat un premiu Oscar. Alături de aceste filme se mai numără "Ruby Gentry" de King Vidor (1952), "Stigmatul răului" de Orson Welles (1958), "Cidul" de Anthony Mann (1961), "Planeta maimuţelor" (Franklin F. Schaffner, 1968).
"Cele zece porunci"
Fiind de părere că rolurile shakespeariene sunt cele care îi aduc cele mai multe recompense, actorul, care a jucat alături de Sophia Loren şi Ava Gardner, urcă pe scena de teatru ori de câte ori îi permite timpul.
Tentat de regie, actorul realizează "Antoniu şi Cleopatra" (1971) şi "Mother Lode" (1982).
După ce a fost ales în şase reprize preşedinte al Sindicatului Actorilor de la Hollywood (SAG), Heston a trecut la conducerea Institutului American de Film.
Cunoscut pentru ideile sale conservatoare, mai ales împotriva avortului, actorul a deţinut, în perioada 1998 - 2003, şi funcţia de preşedinte al National Rifle Association, consacrându-se apărării controversatului drept de deţinere a armelor de foc de către persoanele private din SUA.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe