- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (28.01.2012, 17:13)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Actorul Emil Hossu a fost înmormântat în aplauzele a sute de persoane - VIDEO
Actorul Emil Hossu a fost înmormântat sâmbătă după-amiază la Cimitirul Bellu din Bucureşti, în aplauzele a sute de persoane, printre care membri ai familiei, colegi de la Teatrul Nottara şi numeroşi alţi artişti care au venit să-i aducă un ultim omagiu.
Urmărește
3785 afișări
Actorul Emil Hossu a fost înmormântat în aplauzele a sute de persoane (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)
Slujba de înmormântare a început după ora 14.00, la capela mare a Cimitirului Bellu. Ceremonia din capela a fost una privată, incluzând şi discursuri ale apropiaţilor.
Sute de persoane au venit să îşi ia rămas bun de la cunsocutul actor de teatru şi film. Printre cei prezenţi s-au numărat, alături de soţia actorului, Catrinel Dumitrescu, şi fiul lui, Mircea Diaconu, Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, George Ivaşcu, Ducu Darie, Ion Dichiseanu, Florin Zamfirescu, Constantin (Bebe) Cotimanis, Vladimir Găitan şi Valentin Teodosiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
În jurul orei 15.30, sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a fost scos din capelă în aplauzele sutelor de oameni prezenţi. De asemenea, cei prezenţi au scandat "Milu, Milu" şi "Milu, te iubim", înainte ca sicriul să fie purtat pe Aleea Artiştilor, unde actorul a fost înmormântat.
La locul de veci, aflat în apropierea mormântului lui Gheorghe Dinică, soborul de preoţi de la capelă a mai ţinut o scurtă slujbă. Aleile din jurul mormântului s-au dovedit neîncăpătoare pentru mulţimea venită să-i aducă un ultim omagiu lui Emil Hossu. După slujba de la mormânt, oamenii au aplaudat din nou.
Chiar înainte ca sicriul să fie coborât în mormânt, un bărbat care s-a prezentat drept Aurel, cerându-şi scuze, a luat cuvântul, amintindu-le celor prezenţi că în urmă cu 10 zile Emil Hossu a susţinut un discurs la mitingul de la Arcul de Trimf "împotriva ticăloşiei acestui Guvern". "Alături de noi, Emil Hossu a strigat 'Libertate!'", a mai spus bărbatul. Intervenţia neprevăzută a ridicat semne de întrebare în rândul celor prezenţi la înmormântare. Şi o femeie din mulţime a făcut referire la protestele din ultima perioadă, spunând că a venit să-i aducă "omagiul Pieţei Universităţii" actorului.
Pe de altă parte, cei mai mulţi dintre colegii de breaslă ai lui Hossu care au participat la înmormântare nu au făcut declaraţii presei, fiind vizibil îndureraţi.
Constantin Cotimanis a spus totuşi, într-o scurtă declaraţie, că dispariţia lui Emil Hossu este o "pierdere foarte grea".
"Aseară am ţinut un spectacol la Teatrul Nottara în memoria lui Emil Hossu. La sfârşit, publicul a aplaudat şi a ţinut un moment de reculegere. Milu a murit pe scenă şi noi l-am aplaudat pe scenă", a mai spus Cotimanis.
Actorul Emil Hossu a decedat miercuri seară, medicii SMURD chemaţi la Teatrul Nottara - unde actorul urma să joace într-un spectacol - neputând să-l resusciteze după intrarea în stop cardio-respirator.
Emil Hossu, care a murit la vârsta de 70 de ani, a fost actor la Teatrul Nottara din Bucureşti şi a jucat în numeroase filme, printre care "Toamna bobocilor", "Iarna bobocilor", Accident", "Cel mai iubit dintre pământeni" şi "Balanţa".
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace