- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (23.03.2015, 15:25)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Actriţa Coca Bloos va primi premiul pentru întreaga carieră la gala Gopo 2015
Coca Bloos, una dintre cele mai prolifice actriţe de film, teatru şi televiziune, va primi trofeul pentru întreaga carieră la cea de-a noua ediţie a galei premiilor Gopo, care se va desfăşura pe 30 martie, la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti (TNB).
Urmărește
353 afișări
Actriţa Coca Bloos va primi premiul pentru întreaga carieră la gala Gopo 2015 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / Bogdan Stamatin)
Gala va fi transmisă în direct pe TVR 2 şi Radio România Cultural şi online, pe www.premiilegopo.ro şi www.tvrplus.ro, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Unul dintre cele mai importante trofee, premiul pentru întreaga carieră, a fost acordat la ediţiile precedente unor actori emblematici pentru filmul românesc, precum Radu Beligan, Mitică Popescu, Iurie Darie, Ion Besoiu, Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru şi Jean Constantin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Născută pe 1 octombrie 1946, la Piatra-Neamţ, judeţul Neamţ, Coca Bloos este una dintre cele mai prolifice actriţe de film, teatru şi televiziune din România, în ciuda unui debut întârziat: înainte de a da admitere la actorie, ca urmare a întâlnirii cu Olimpia Arghir, actriţă a Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, Coca Bloos a urmat cursurile facultăţii de filosofie şi trei ani de cursuri de jurnalism.
Primele roluri în teatru i-au fost oferite de Alexandru Tocilescu, la Satu Mare, unde regizorul îşi dădea lucrarea de diplomă. După alte stagiuni petrecute pe la Braşov şi Piatra-Neamţ, în 1987, Coca Bloos a început să facă naveta pentru un rol la Cătălina Buzoianu în "Uriaşii munţilor", la Teatrul Bulandra din Bucureşti. Şi, graţie intervenţiei lui Dinu Săraru, directorul Teatrului Mic, care a decis s-o detaşeze la Bucureşti, a rămas în Capitală.
Debutul în cinema a venit un an mai târziu, cu un rol în penultimul film al regretatului Alexandru Tatos, "Secretul armei secrete" (1988). Din acel moment, actriţa a alternat teatrul, unde a jucat în piese montate de cei mai mari regizori români ai momentului, precum Alexandru Darie, Cătălina Buzoianu, Silviu Purcărete, Alexandru Tocilescu, Grigore Gonţa, Dragoş Galgoţiu, Cornel Todea, cu cinematografia unde, de asemenea, a avut partituri importante în câteva dintre filmele de căpătâi de după 1990, precum şi în filmele "noului val" de după 2000.
Astfel, actriţa are în filmografie, printre altele, câte trei roluri în peliculele lui Andrei Blaier ("Divorţ... din dragoste", "Crucea de piatră", "Terente - Regele bălţilor"), Mircea Daneliuc ("Patul conjugal", "Această lehamite", "Ambasadori, căutăm Patrie") şi Lucian Pintilie ("Terminus paradis", "După-amiaza unui torţionar", "Niki Ardelean, colonel în rezervă"), dar şi în filmele de debut ale lui Nae Caranfil ("E pericoloso sporgersi", 1993), Cristian Mungiu ("Occident", 2002), Titus Muntean ("Examen", 2004), Corneliu Porumboiu ("A fost sau n-a fost?", 2006) şi Gabriel Achim ("Visul lui Adalbert", 2011).
În 2014, Coca Bloos a putut fi văzută pe marile ecrane în lungmetrajul lui Răzvan Săvescu "America, venim!", nominalizat la ediţia din acest an a premiilor Gopo, la categoria "cel mai bun film de debut".
Gala premiilor Gopo 2015 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), al Primăriei Municipiului Bucureşti, prin Creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, şi al Babel Communications.
Citeşte şi:
Filmul "Q.E.D.", de Andrei Gruzsniczki, a primit 17 nominalizări la premiile Gopo 2015. Lista completă a nominalizărilor - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe