- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (09.02.2015, 12:30)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ada Solomon, producătorul lungmetrajului "Aferim!", în competiţie cu Jafar Panahi şi fraţii Dardenne, la Berlinală 2015
Ada Solomon, producătorul lungmetrajului "Aferim!", regizat de Radu Jude, intră în cursa pentru Ursul de Aur - marele premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin - alături de Jafar Panahi, fraţii Dardenne şi Juan de Dios Larrain.
Urmărește
225 afișări
Ada Solomon (Imagine: Cristian Radu Nema/ Mediafax Foto)
Lungmetrajul "Aferim!" este o coproducţie România (Hi Film şi Mulberry Development), Bulgaria (Klas Film) şi Cehia (Endorfilm). Premiera mondială a filmului este programată miercuri, la ora locală 16.00.
Producţiile realizate de Jahar Panahi ("Taxi"), fraţii Dardenne ("Journal d'une femme de chambre", semnat de Benoit Jacquot), Nicolas Gonda (producătorul filmelor lui Terrence Malick şi al "Knight of Cups") şi Juan de Dios Larrain (producătorul lungmetrajelor "El Club" şi "No", semnate de Pablo Larrain, şi "Gloria", al lui Sebastian Lelio) intră în cursa pentru Ursul de Aur acordat producătorului filmului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Ada Solomon revine în competiţia oficială a Berlinalei la doi ani după câştigarea primului Urs de Aur, pentru lungmetraj, din istoria filmului românesc pentru pelicula "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer.
Ada Solomon este producătorul celor mai importante filme semnate de Radu Jude: "Lampa cu căciulă" (2006), cel mai premiat scurtmetraj din istoria cinematografiei româneşti, câştigător a peste 50 de distincţii la festivaluri internaţionale printre care Sundance, San Francisco, Los Angeles, Uppsala, "Alexandra" (2007), selectat la Clemont-Ferrand, premiat la Oberhausen.
Lungmetrajul de debut al lui Jude, "Cea mai fericită fată din lume" (2009), câştigător al premiului NHK la Sundance şi a grantului Hubert Bals, a fost recompensat cu premiul CICAE la Berlinale 2009. A fost selecţionat în peste 50 de festivaluri printre care Toronto, New Directors/ New Films din New York, Salonic, Sarajevo şi Londra.
Filmul a fost lansat în cinematografele din Franţa, Marea Britanie, Austria şi Spania. "Toată lumea din familia noastră", cel de-al doilea lungmetraj al lui Radu Jude, a fost proiectat în premieră mondială în cadrul secţiunii Forum de la Berlinale.
A obţinut marele premiu al Festivalului de la Sarajevo, marele premiu Bayard d'Or şi premiul pentru cel mai bun actor la Namur IFF, marele premiu CinEast IFF şi a fost selectat în peste 30 de festivaluri şi a fost lansat în Franţa, Olanda şi Ungaria.
Cele mai recente scurtmetraje "O umbră de nor" şi "Trece şi prin perete" au fost prezentate la Cannes în secţiunea Quinzaine des Realisateurs. Cel din urmă a fost recompensat cu menţiune specială a juriului la Festivalul de la Cannes.
În prezent, Ada Solomon se află în procesul de dezvoltare a noului lungmetraj semnat de Radu Jude, "Inimi cicatrizate", adaptarea romanului lui Max Blecher.
Ada Solomon a mai produs scurtmetraje multi-premiate realizate de Cristian Nemescu ("Marilena de la P7"), lungmetrajele de debut ale lui Răzvan Rădulescu ("Felicia, înainte de toate"), Paul Negoescu ("O lună în Thailanda"), Vali Hotea ("Roxanne") şi documentare realizate de Alexandru Solomon ("Kapitalism, reţeta noastră secretă", "Cold Waves - Război pe calea undelor").
În 2013, Ada Solomon a fost laureata premiului Eurimages pentru coproducţie, o distincţie oferită de Academia Europeană de Film care recunoaşte rolul decisiv al coproducţiilor în industria cinematografică din Europa.
Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, "Aferim!" în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).
"Aferim!" este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si cu participarea HBO România.
Festivalul Internaţional de Film de la Berlin a debutat pe 5 februarie şi se va încheia duminică.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: "Aferim! ", de Radu Jude, printre filmele de la Berlinala 2015 recomandate de IndieWire - VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe