- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (04.01.2015, 12:48)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Adieu au langage", de Jean-Luc Godard, desemnat cel mai bun film de Societatea criticilor americani - VIDEO
"Adieu au langage", de Jean-Luc Godard, a fost desemnat cel mai bun film al anului 2014, în detrimentul mult lăudatului "12 ani de copilărie/ Boyhood", al lui Richard Linklater, în cadrul galei National Society of Film Critics, care a avut loc sâmbătă, la New York.
Urmărește
280 afișări
"Adieu au langage", de Jean-Luc Godard, desemnat cel mai bun film de Societatea criticilor americani
Alegerea peliculei "Adieu au langage" drept cel mai bun film al anului 2014 este o surpriză, membrii National Society of Film Critics având o părere diferită faţă de alte organizaţii care decernează premii producţiilor cinematografice. Filmul lui Godard a fost practic ignorat de National Board of Review, de New York Film Critics Circle şi chiar de Asociaţia presei străine de la Hollywood (HFPA), care decernează prestigioasele premii Globul de Aur.
Filmul greu de înţeles, pe care şi fanii lui Godard îl consideră derutant, are ca protagonişti o femeie, un bărbat singur şi un câine vagabond. Pelicula este filmată în 3D, iar un al doilea film se desfăşoară în paralel cu primul pe parcursul a 70 de minute.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te afectează financiar Ordonanța Trenuleț? Partidele au primit în primele 11 luni din an 400 mil. de lei
-
Joe Biden regretă că s-a retras din cursa prezidenţială şi consideră că l-ar fi învins pe Trump
-
Preşedintele azer dă vina pe Rusia pentru doborârea avionului în ziua de Crăciun. Ce solicită din partea Moscovei
-
Avionul prăbuşit în Coreea de Sud: Prima mărturie a unuia dintre cei doi supravieţuitori ai tragediei
Jean-Luc Godard, în vârstă de 84 de ani, este unul dintre cei mai apreciaţi regizori la nivel mondial, cunoscut pentru filme precum "Cu sufletul la gură/ A bout de souffle", din 1960, "Dispreţul/ Le mépris", din 1963, şi "Weekend", din 1967.
Pe de altă parte, regizorul Richard Linklater a obţinut premiul pentru cea mai bună regie, pentru filmul "12 ani de copilărie/ Boyhood", din partea National Society of Film Critics.
Gala de sâmbătă a fost organizată de National Society of Film Critics (Societatea naţională a criticilor de film americani, n.r.), o organizaţie alcătuită din 59 de critici de film proeminenţi, care lucrează pentru ziare, reviste şi alte instituţii media prestigioase.
Premiul pentru cel mai bun actor a fost decernat britanicului TimothySpalls, pentru rolul din "Mr. Turner", un film biografic despre artistul britanic din secolul al XIX-lea J. M. W Turner.
Marion Cotillard a obţinut premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din "Două zile, o noapte/ Deux jours, une nuit", regizat de fraţii Luc şi Jean-Pierre Dardenne, o dramă belgiană depre o lucrătoare într-o fabrica nevoită să îşi roage colegii să renunţe la o primă pentru ca ea să-şi poată păstra slujba, dar şi pentru rolul din filmul "Emigrantul/ The Immigrant", regizat de James Gray. În acest film, Cotillard joacă rolul unei femei de origine poloneză care ajunge la New York, ca imigrantă, în 1921.
Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a fost câştigat de Patricia Arquette, pentru prestaţia din "12 ani de copilărie/ Boyhood". J.K Simmons a obţinut distincţia pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul din "Whiplash", regizat de Damien Chazelle, în care joacă rolul unui profesor de muzică.
National Society of Film Critics a mai acordat premiul penrru cel mai bun film de non-ficţiune sau documentar producţiei "Citizenfour", despre Edward Snowden şi scandalul privind spionajul realizat de Statele Unite ale Americii. De asemenea, pelicula "The Grand Budapest Hotel", regizată de Wes Anderson, a obţinut premiul pentru cel mai bun scenariu, iar distincţia pentru cea mai bună imagine a revenit filmului "Mr. Turner".
Premiile National Society of Film Critics sunt printre ultimele acordate înainte de nominalizările la premiile Oscar, care vor fi anunţate pe 15 ianuarie, la Los Angeles. Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 22 februarie.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. Inteligența Artificială evoluează din ce în ce mai mult în medicină. Medicii sunt ajutați în gestionarea cazurilor dificile
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
„Living Apart Together” te învață cum să trăiești separat într-o relație. Ana Maria Ambrosa: „Este o alegere care reflectă evoluția relațiilor contemporane”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Imagini sfâșietoare! Constantin și Teodora au fost înmormântați împreună, iar micuța Sofia între ei
CANCAN.RO
Patru ZODII care vor avea parte fericire, bani și noroc până pe 4 ianuarie. Va fi o perioadă minunată pentru ele
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe