- Home
- Cultură-Media
- LOS ANGELES, (25.09.2013, 18:35)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adolescenţii din California vor putea să îşi şteargă "trecutul" digital stânjenitor
O nouă lege californiană va permite adolescenţilor din acest stat american să facă să dispară de pe paginile lor de pe reţelele de socializare acele fotografii şi comentarii stânjenitoare pe care le-au publicat fără să se gândească prea bine sau după o petrecere la care au consumat alcool.
Urmărește
189 afișări
Adolescenţii din California vor putea să îşi şteargă "trecutul" digital stânjenitor (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Textul de lege, supranumit "legea-gumă", a fost promulgat la începutul acestei săptămâni de guvernatorul statului California, Jerry Brown, şi va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2015, pentru a lăsa suficient de mult timp site-urilor vizate să se adapteze la noua reglementare.
Promotorii acestei legi au dorit să se asigure astfel că erorile din tinereţe ale internauţilor să nu îi urmărească pe aceştia pentru tot restul vieţii, mai ales în ceea ce priveşte viaţa profesională, în condiţiile în care conturile de pe reţelele de socializare sunt tot mai mult monitorizate de angajatori.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
"Erorile din tinereţe îi urmăresc pe autorii lor pentru toată viaţa, iar amprentele lor digitale îi urmăresc oriunde ar merge", a declarat James Steyer, fondatorul ONG-ului Common Sense Media, un organism favorabil legii, pentru publicaţia San Francisco Chronicle.
Textul de lege oferă tinerilor în vârstă de până la 18 ani dreptul de "a retrage sau de a solicita retragerea unui conţinut sau a unei informaţii publicate pe un site sau pe o aplicaţie".
Reţelele de socializare Twitter şi Facebook propun deja această opţiune pe site-urile lor.
"Este o protecţie revoluţionară pentru copiii noştri, care acţionează adeseori impetuos, postând fotografii şi mesaje deplasate, înainte de a se gândi la consecinţe", a declarat congresmanul democrat Darrell Steinberg, iniţiatorul legii.
Legea nu îi protejează însă pe tinerii californieni de comentariile sau fotografiile care îi vizează şi care sunt postate de terţi. Totodată, legea nu permite adulţilor să îşi şteargă aceste erori din tinereţe de pe conturile lor.
Opozanţii legii consideră că aceasta complică şi mai mult sarcina site-urilor, care trebuie deja să respecte numeroase legislaţii locale, în fiecare stat american.
Alţii afirmă că noua lege ar putea avea efecte "perverse", obligând site-urile să adune şi mai multe informaţii personale despre tinerii internauţi.
"Pe lângă necesitatea de a cunoaşte vârsta (internautului), site-urile trebuie de acum înainte să afle dacă acesta locuieşte sau nu în California", a declarat Stephen Balkam, directorul Family Online Safety Institute (FOSI).
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe