Adolescenţii vor mai puţin sex în filme şi programe TV

Într-o perioadă în care producţii precum „Babygirl,” „Poor Things” şi „Fair Play” devin din ce în ce mai explicite, tinerii şi adolescenţii cer ca filmele şi serialele să se axeze mai mult pe prietenii şi relaţii platonice, scrie Variety.

Urmărește
560 afișări
Imaginea articolului Adolescenţii vor mai puţin sex în filme şi programe TV

Adolescenţii vor mai puţin sex în filme şi programe TV

Aceasta este principala concluzie a studiului „Teens & Screens”, realizat de Center for Scholars & Storytellers al Universităţii din California, Los Angeles, care a întrebat aproximativ 1.500 de tineri cu vârste între 10 şi 24 de ani.

Potrivit cercetării, 63,5% dintre adolescenţi au spus că preferă ca poveştile de pe micile şi marile ecrane să se concentreze pe prietenii, în timp ce 62,4% consideră că scenele cu conţinut sexual nu sunt necesare pentru dezvoltarea acţiunii.

Vorbim despre o creştere semnificativă faţă de anul trecut, când doar 51,5% dintre respondenţi au preferat conţinutul bazat pe prietenie, iar 47,5% nu căutau filme sau seriale cu teme erotice.

„Rezultatele noastre confirmă tendinţa pe care am observat-o anul trecut: tinerii s-au săturat de vechile clişee romantice de pe ecran”, a declarat Alisha J. Hines, director de cercetare al centrului. „Adolescenţii şi tinerii adulţi îşi doresc poveşti care să reflecte mai autentic o gamă largă de relaţii nuanţate”.

Studiul mai arată că 36,2% dintre adolescenţi preferă poveşti plasate în lumi fantastice, faţă de doar 7,2% care aleg poveşti despre persoane celebre sau 13,9% care preferă teme legate de probleme reale. În materie de divertisment digital, 38,8% dintre tineri consideră YouTube drept platforma de socializare cea mai autentică, urmată de TikTok (36,3%) şi Instagram (28,3%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici