- Home
- Cultură-Media
- WASHINGTON, (04.02.2010, 18:20)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adolescenţilor din SUA le-a scăzut interesul faţă de blogging şi Twitter
Mai mult de jumătate (62%) dintre adolescenţii americani citesc ştiri online, însă interesul lor vizavi de Twitter şi blogging este în scădere, informează blogul PDA al Media Guardian.
Urmărește
42 afișări
Adolescenţilor din SUA le-a scăzut interesul faţă de blogging şi Twitter (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit unui studiu realizat de Pew Research Center, circa 62% dintre internauţii americani cu vârste de 12-17 ani citesc ştiri şi informaţii politice online. Pe de altă parte, studiul arată că, atunci când au avut loc evenimente speciale, de tipul alegerilor prezidenţiale americane, consumul de ştiri online a crescut la 77%.
Pe de altă parte, 73% dintre adolescenţii care au participat la studiu spun că folosesc reţele de socializare, în timp ce 89% dintre băieţi şi 70% din fete au o consolă pentru jocuri video.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Studiul remarcă şi faptul că 72% dintre internauţii adulţi îşi iau informaţiile şi citesc ştirile de pe internet, numărul lor menţinându-se constant începând cu 2002. În general, utilizarea ştirilor online a crescut dramatic de la prima analiză realizată de Pew, în 2000, când numai 35% dintre internauţii adulţi urmăreau online ştirile politice.
Internetul este mediul preferat de informare în special pentru persoanele educate (81%), fiind mai puţin utilizat de cei care nu au un nivel educativ ridicat (59%).
În ceea ce priveşte bloggingul, acesta nu mai este în centrul atenţiei, adolescenţii şi tinerii adulţi preferând în prezent mai curând microbloggingul, prin actualizări ale statusurilor în reţelele de socializare. Astfel, numărul bloggerilor în rândul adolescenţilor a scăzut de la 28% la 14% după 2006 şi de la 24% la 15% în rândul tinerilor adulţi.
Potrivit studiului, 26% dintre adulţi publică comentarii online, 30% partajând conţinut. Pe de altă parte, adolescenţii sunt extrem de entuziaşti atunci când vine vorba de comentarii în reţelele de socializare. Astfel, 86% dintre adolescenţii prezenţi în reţelele de socializare publică comentarii pe paginile prietenilor lor, 83% comentând fotografiile acestora.
Adolescenţilor americani nu le place să folosească Twitter, însă platforma de microblogging şi serviciile similare sunt utilizate de 19% dintre internauţii adulţi şi de 8% din adolescenţii de 12-17 ani.
Accesul la internet a devenit un subiect de interes pentru internauţi, adolescenţii şi adulţii accesând în prezent internetul nu doar de pe computer sau laptop, ci şi de pe diverse console sau dispozitive portabile.
Raportul menţionează că 73% din adolescenţi şi 93% din adulţii cu vârste de 18-29 de ani deţin un telefon mobil. În plus, 93% din adolescenţii de 12-17 ani navighează pe internet, la fel ca 93% dintre tinerii de 18-29 de ani şi 74% dintre adulţi. În rândul lor, Facebook este, în prezent, cea mai folosită reţea de socializare, 73% din internauţii americani adulţi având cel puţin un profil în reţea.
Studiul a fost realizat de Pew în a doua jumătate a anului trecut, pe un eşantion de 800 de tineri.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe