Adrian Bucur, membru CA al SRTv, a demisionat din comisiile de evaluare a managerilor TVR: Procesul a fost viciat

Adrian Bucur, jurnalist în SRTv şi membru al Consiliului de Administraţie al TVR, a anunţat, marţi, că a decis să îşi dea demisia de onoare din comisiile de evaluare a managerilor din TVR, întrucât consideră că procesul a fost profund viciat şi a devenit "o Cântarea României".

Urmărește
216 afișări
Imaginea articolului Adrian Bucur, membru CA al SRTv, a demisionat din comisiile de evaluare a managerilor TVR: Procesul a fost viciat

Adrian Bucur, membru CA al SRTv, a demisionat din comisiile de evaluare a managerilor TVR: Procesul a fost viciat (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

"Evaluarea în TVR, ca şi restructurarea care a trecut, pare a fi o «Cântarea României» în care mizanscena e compusă din aplaudaci, interese meschine, dar de grup, şi mai ales din foamea de funcţii, gras plătite de la stat. Spectacolul stalinist de pe scenă e grandios, dar sala este din ce în ce mai goală... Televiziunea Publică este falimentară, audienţa e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire, iar publicul plătitor de taxă este tratat cu dezinteres. Am decis ieri să îmi depun demisia de onoare din comisiile de evaluare a managerilor din TVR, întrucât consider că procesul a fost profund viciat", spune Adrian Bucur, într-un punct de vedere transmis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Adrian Bucur spune că a constatat că "nu se poate face o evaluare corectă şi nici creşte nivelul de calitate al corpului de management din TVR în lipsa posibilităţilor reale de a elibera din funcţie anumiţi directori, în urma evaluării performanţelor manageriale".

"Şi astfel TVR e condamnată să rămână Oltchimul media, cu cei mai mulţi şefi pe cap de salariat. Un director la 30 de angajaţi... Constat că aceste lucruri nu pot fi schimbate şi că cei care încearcă acest lucru sunt devoraţi de sistem", spune Adrian Bucur.

El mai spune că în ultimele două săptămâni a fost supus la "ameninţări şi presiuni, cercetat disciplinar, notele date de mine au fost modificate din condei sau anulate, am fost scos abuziv din anumite comisii, cu procesele verbale încropite pe genunchi etc.".

"TVR este condamnată la faliment şi performanţe zero, dar «managementul ei executiv este de 9 şi de 10». Să nu uităm nicio secundă că cel mai valoros produs al TVR este corpul său de profesionişti, tocmai din acest motiv orice demers de reformare a instituţiei trebuie să pornească din zona managementului", mai spune Adrian Bucur.

În ultimele săptămâni, Adrian Bucur a exprimat public mai multe nemulţumiri privind modul în care se desfăşoară procesul de evaluare a managerilor din TVR.

Mai multe surse din TVR au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că toţi managerii din instituţie care sunt implicit şi membri ai Comitetului Director al SRTv au trecut cu bine de evaluare. Ei au obţinut peste 75 de puncte din 100 de puncte la cele două etape ale evaluării (proiectul de management şi interviul comisiei de concurs).

Astfel, printre cei care au obţinut punctajele necesare pentru a fi în continuare manageri în TVR se numără şi membrii Comitetului Director al SRTv, între care: Cristian Zgabercea, coordonator cu atribuţii de producător general, Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci), coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri, Liviu Nicolescu, coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Studiouri Centrale, Irina Radu, coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Programe, şi Gabriel Gherghescu, coordonator cu atribuţii de director al Departamentului TVR 1.

În schimb, managerii interimari nu au fost evaluaţi, întrucât funcţiile ocupate de aceştia urmează să fie scoase la concurs, au declarat sursele citate.

Pe de altă parte, au trecut cu bine de evaluare şi Cristina Leorenţ, coordonatorul cu atribuţii de director al Departamentului TVR Internaţional, dar şi şefii studiourilor teritoriale ale SRTv: Carmen Olaru, coordonator cu atribuţii de director al TVR Iaşi, Dietlinde Dinesz, coordonator cu atribuţii de director al TVR Timişoara, Romeo Couţi, coordonator cu atribuţii de director al TVR Cluj, Elena Anca Dindirică, coordonator cu atribuţii de director al TVR Craiova, Cristian Radu Georgescu, coordonator cu atribuţii de director al TVR Târgu-Mureş.

Într-o scrisoare deschisă, adresată pe 13 februarie colegilor săi din SRTv, Adrian Bucur a spus că evaluarea managerilor din TVR, organizată în această perioadă, a intrat într-o fază critică, iar asupra sa, în calitatea de membru în comisii de evaluare a directorilor televiziunii publice, s-au făcut presiuni.

Ulterior, într-un comunicat remis MEDIAFAX, cinci membri ai CA al SRTv, respectiv Cătălin Blebea, Claudiu Brînzan, Raico Cornea, Adrian Bădescu şi Florin Condurăţeanu, i-au solicitat lui Stelian Tănase, şeful TVR, şi Comisiilor de Cultură din Parlament să verifice afirmaţiile făcute de Adrian Bucur.

"Afirmaţiile publice ale dlui Bucur, de care ne desolidarizăm în totalitate, nu fac decât să creeze o stare tensionată în interiorul SRTV într-un moment dificil pentru postul public de televiziune. În acest sens, solicităm preşedintelui-director general, Stelian Tănase, precum şi Comisiilor de Cultură din Parlament să verifice afirmaţiile dlui Bucur şi să ia măsurile care se impun", au spus Cătălin Blebea, Claudiu Brînzan, Raico Cornea, Adrian Bădescu şi Florin Condurăţeanu.

Evaluările ar urma să fie realizate anual în TVR, ca urmare a procesului de restructurare de personal care s-a desfăşurat în anii trecuţi în Televiziunea Română.

În anul 2013, Televiziunea Română a fost marcată de procesul de concediere colectivă. Astfel, în urma selecţiei de personal realizate în 2012, pe vremea fostului preşedinte-director general al SRTv Claudiu Săftoiu, la începutul anului 2013 au fost concediaţi 619 angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici