- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (13.02.2015, 18:02)
- Madalina Cerban
Adrian Bucur, membru CA al SRTv: Evaluarea managerilor din TVR e în fază critică. Am fost ameninţat
Adrian Bucur, jurnalist şi membru al Consiliului de Administraţie al SRTv, spune că evaluarea managerilor din TVR, organizată în această perioadă, a intrat într-o fază critică, iar asupra sa, în calitatea de membru în comisii de evaluare a directorilor televiziunii publice, s-au făcut presiuni.
Urmărește
305 afișări
Adrian Bucur, membru CA al SRTv: Evaluarea managerilor din TVR e în fază critică. Am fost ameninţat (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)
Adrian Bucur le-a transmis colegilor săi din Societatea Română de Televiziune (SRTv) o scrisoare deschisă, în care spune că li se adresează "în calitate de membru al CA din SRTv şi de evaluator al performanţelor managerilor televiziunii publice, într-un moment în care TVR trece printr-o criză profundă, din punct de vedere al situaţiei financiare, dar şi al audienţelor înregistrate, iar soluţiile pe care le avem pentru a ne îndeplini misiunea publică sunt tot mai puţine".
Adrian Bucur face totodată parte din comisiile de evaluare a managerilor din TVR.
"Mi-am asumat rolul de evaluator din dorinţa, enunţată încă de la preluarea mandatului de membru al Consiliului de Administraţie, de a contribui la redresarea şi recredibilizarea instituţiei, recent trecută printr-un proces eşuat de restructurare. Evaluarea a început cu notarea rapoartelor de activitate, însă de ieri (joi, n.r.), procesul a intrat într-o fază critică, managerii cu cele mai importante funcţii prezentându-şi raportul în faţa comisiilor", spune Adrian Bucur.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Bătălia pentru TikTok: război digital între SUA şi China sub pretextul securităţii naţionale
-
„Ajutoare” suplimentare pentru armata lui Putin? Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia
-
Ion Cristoiu: Ce-ar trebui să înveţe orice Conducător de azi din Căderea lui Ceauşescu
De asemenea, Adrian Bucur spune că asupra sa au fost făcute presiuni, în scopul revenirii asupra notelor pe care acesta le-a dat în urma evaluării unor manageri din TVR.
"Încă din prima zi de interviuri, au fost făcute presiuni asupra mea cu scopul de a reveni asupra notelor pe care am considerat de cuviinţă să le acord unor manageri care, nu doar în opinia mea, nu au performat, ba chiar au adus televiziunea publică într-o situaţie mai proastă decât era acum doi ani. Am fost ameninţat, direct de către unii manageri, dar şi de către oameni influenţi a căror probitate morală este îndoielnică, nume care apar în stenograme DNA sau în procese de incompatibilitate cu ANI (Agenţia Naţională de Integritate, n.r.), cu apostrofări gen: «Te lichidăm, avem ok-ul de sus», «Suntem cu ochii pe tine», «Eşti pe muchie» etc.", spune Adrian Bucur.
El nu precizează care sunt persoanele care au făcut presiuni asupra sa şi care l-ar fi ameninţat.
Pe de altă parte, în scrisoarea deschisă, Adrian Bucur spune că, "fix cu o zi înainte de interviuri", a aflat cu stupoare că este cercetat disciplinar, în calitatea sa de salariat în cadrul Direcţiei Ştiri, unde prezintă Telejurnalul zilnic.
Direcţia Ştiri este condusă de Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci, n.r.), însă Adrian Bucur nu a precizat cine a declanşat cercetarea disciplinară în cazul său şi în ce context este cercetat disciplinar.
Pe de altă parte, Adrian Bucur spune în scrisoarea deschisă că a dat o anumită notă atunci când a evaluat activitatea producătorului general al TVR, care nu a fost însă luată în calcul.
"Deplâng soarta comisiei de contestaţii, câtă vreme, după evaluarea producătorului general (Cristian Zgabercea, n.r.), a fost încheiat imediat un proces verbal în absenţa mea, în care erau luate în calcul numai notele favorabile celui evaluat. Deşi acest proces verbal ar fi trebuit semnat de către toţi membri comisiei de evaluare, mie nu mi-a fost înmânat acesta pentru a-l semna. Mai mult, pe el apar semnăturile unor persoane care nu făceau parte din comisia respectivă. Îmi rezerv în continuare dreptul şi atribuţia de a transmite nota pe care i-am acordat-o respectivului manager până la finalul etapei de evaluare", spune Adrian Bucur.
Acesta mai spune că dorinţa sa "de a evalua corect, nepărtinitor şi profesionist performanţele managerilor din SRTv" îl obligă să-şi asume în continuare misiunea de a contribui la redresarea şi recredibilizarea Televiziunii Române.
"Nevoia de a destructura grupurile de interese din TVR este mai stringentă decât oricând şi vă asigur că nu mă voi lăsa intimidat şi nu îi voi dezamăgi pe aceia care cred, ca şi mine, că în televiziunea publică trebuie să îşi găsească locul, din nou, profesioniştii şi oamenii de caracter", mai spune Adrian Bucur.
Contactat de agenţia MEDIAFAX, Adrian Bucur nu a dorit să facă alte comentarii referitor la cine sunt persoanele care ar fi făcut presiuni asupra sa.
Consiliul de Administraţie (CA) al SRTv, din care face parte şi Adrian Bucur, a decis în luna noiembrie să demareze procedurile pentru evaluarea personalului de management şi a personalului de execuţie din Televiziunea Română.
Într-o primă etapă este evaluat managementul şi middle managementul din TVR, iar într-o a doua etapă va fi evaluat personalul de execuţie din Televiziunea Română.
Evaluările ar urma să fie realizate anual în TVR, ca urmare a procesului de restructurare de personal care s-a desfăşurat anul trecut în Televiziunea Română.
În anul 2013, Televiziunea Română a fost marcată de procesul de concediere colectivă. Astfel, în urma selecţiei de personal realizate în 2012, pe vremea fostului preşedinte-director general al SRTv Claudiu Săftoiu, la începutul anului 2013 au fost concediaţi 619 angajaţi.
Într-o conferinţă de presă din 5 martie 2014, Stelian Tănase, actualul preşedinte-director general al TVR, a declarat că numărul de angajaţi înainte de restructurarea care s-a făcut în anul precedent în Societatea Română de Televiziune era de 3.149 (număr de posturi 3.236).
După restructurare, TVR a rămas cu 2.535 de angajaţi (2.450 de posturi), după cum a mai spus Stelian Tănase.
Mulţi dintre foşti angajaţi ai Televiziunii Române care au fost concediaţi în 2013, în cadrul procesului de restructurare, au dat în judecată TVR şi se luptă în instanţă pentru a reveni în instituţie.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cutremur în lumea televiziunii din România! Prezentatoarea-vedetă a postului a demisionat! Declarații în premieră! A fost vreme de 11 ani printre cele mai apreciate figuri din trustul Antena
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe