- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (13.02.2015, 18:02)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adrian Bucur, membru CA al SRTv: Evaluarea managerilor din TVR e în fază critică. Am fost ameninţat
Adrian Bucur, jurnalist şi membru al Consiliului de Administraţie al SRTv, spune că evaluarea managerilor din TVR, organizată în această perioadă, a intrat într-o fază critică, iar asupra sa, în calitatea de membru în comisii de evaluare a directorilor televiziunii publice, s-au făcut presiuni.
Urmărește
304 afișări
Adrian Bucur, membru CA al SRTv: Evaluarea managerilor din TVR e în fază critică. Am fost ameninţat (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)
Adrian Bucur le-a transmis colegilor săi din Societatea Română de Televiziune (SRTv) o scrisoare deschisă, în care spune că li se adresează "în calitate de membru al CA din SRTv şi de evaluator al performanţelor managerilor televiziunii publice, într-un moment în care TVR trece printr-o criză profundă, din punct de vedere al situaţiei financiare, dar şi al audienţelor înregistrate, iar soluţiile pe care le avem pentru a ne îndeplini misiunea publică sunt tot mai puţine".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Adrian Bucur face totodată parte din comisiile de evaluare a managerilor din TVR.
"Mi-am asumat rolul de evaluator din dorinţa, enunţată încă de la preluarea mandatului de membru al Consiliului de Administraţie, de a contribui la redresarea şi recredibilizarea instituţiei, recent trecută printr-un proces eşuat de restructurare. Evaluarea a început cu notarea rapoartelor de activitate, însă de ieri (joi, n.r.), procesul a intrat într-o fază critică, managerii cu cele mai importante funcţii prezentându-şi raportul în faţa comisiilor", spune Adrian Bucur.
De asemenea, Adrian Bucur spune că asupra sa au fost făcute presiuni, în scopul revenirii asupra notelor pe care acesta le-a dat în urma evaluării unor manageri din TVR.
"Încă din prima zi de interviuri, au fost făcute presiuni asupra mea cu scopul de a reveni asupra notelor pe care am considerat de cuviinţă să le acord unor manageri care, nu doar în opinia mea, nu au performat, ba chiar au adus televiziunea publică într-o situaţie mai proastă decât era acum doi ani. Am fost ameninţat, direct de către unii manageri, dar şi de către oameni influenţi a căror probitate morală este îndoielnică, nume care apar în stenograme DNA sau în procese de incompatibilitate cu ANI (Agenţia Naţională de Integritate, n.r.), cu apostrofări gen: «Te lichidăm, avem ok-ul de sus», «Suntem cu ochii pe tine», «Eşti pe muchie» etc.", spune Adrian Bucur.
El nu precizează care sunt persoanele care au făcut presiuni asupra sa şi care l-ar fi ameninţat.
Pe de altă parte, în scrisoarea deschisă, Adrian Bucur spune că, "fix cu o zi înainte de interviuri", a aflat cu stupoare că este cercetat disciplinar, în calitatea sa de salariat în cadrul Direcţiei Ştiri, unde prezintă Telejurnalul zilnic.
Direcţia Ştiri este condusă de Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci, n.r.), însă Adrian Bucur nu a precizat cine a declanşat cercetarea disciplinară în cazul său şi în ce context este cercetat disciplinar.
Pe de altă parte, Adrian Bucur spune în scrisoarea deschisă că a dat o anumită notă atunci când a evaluat activitatea producătorului general al TVR, care nu a fost însă luată în calcul.
"Deplâng soarta comisiei de contestaţii, câtă vreme, după evaluarea producătorului general (Cristian Zgabercea, n.r.), a fost încheiat imediat un proces verbal în absenţa mea, în care erau luate în calcul numai notele favorabile celui evaluat. Deşi acest proces verbal ar fi trebuit semnat de către toţi membri comisiei de evaluare, mie nu mi-a fost înmânat acesta pentru a-l semna. Mai mult, pe el apar semnăturile unor persoane care nu făceau parte din comisia respectivă. Îmi rezerv în continuare dreptul şi atribuţia de a transmite nota pe care i-am acordat-o respectivului manager până la finalul etapei de evaluare", spune Adrian Bucur.
Acesta mai spune că dorinţa sa "de a evalua corect, nepărtinitor şi profesionist performanţele managerilor din SRTv" îl obligă să-şi asume în continuare misiunea de a contribui la redresarea şi recredibilizarea Televiziunii Române.
"Nevoia de a destructura grupurile de interese din TVR este mai stringentă decât oricând şi vă asigur că nu mă voi lăsa intimidat şi nu îi voi dezamăgi pe aceia care cred, ca şi mine, că în televiziunea publică trebuie să îşi găsească locul, din nou, profesioniştii şi oamenii de caracter", mai spune Adrian Bucur.
Contactat de agenţia MEDIAFAX, Adrian Bucur nu a dorit să facă alte comentarii referitor la cine sunt persoanele care ar fi făcut presiuni asupra sa.
Consiliul de Administraţie (CA) al SRTv, din care face parte şi Adrian Bucur, a decis în luna noiembrie să demareze procedurile pentru evaluarea personalului de management şi a personalului de execuţie din Televiziunea Română.
Într-o primă etapă este evaluat managementul şi middle managementul din TVR, iar într-o a doua etapă va fi evaluat personalul de execuţie din Televiziunea Română.
Evaluările ar urma să fie realizate anual în TVR, ca urmare a procesului de restructurare de personal care s-a desfăşurat anul trecut în Televiziunea Română.
În anul 2013, Televiziunea Română a fost marcată de procesul de concediere colectivă. Astfel, în urma selecţiei de personal realizate în 2012, pe vremea fostului preşedinte-director general al SRTv Claudiu Săftoiu, la începutul anului 2013 au fost concediaţi 619 angajaţi.
Într-o conferinţă de presă din 5 martie 2014, Stelian Tănase, actualul preşedinte-director general al TVR, a declarat că numărul de angajaţi înainte de restructurarea care s-a făcut în anul precedent în Societatea Română de Televiziune era de 3.149 (număr de posturi 3.236).
După restructurare, TVR a rămas cu 2.535 de angajaţi (2.450 de posturi), după cum a mai spus Stelian Tănase.
Mulţi dintre foşti angajaţi ai Televiziunii Române care au fost concediaţi în 2013, în cadrul procesului de restructurare, au dat în judecată TVR şi se luptă în instanţă pentru a reveni în instituţie.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul