- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (29.07.2009, 01:42)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adrian Sârbu, numit în cea mai înaltă funcţie executivă, Chief Executive Officer, la CME - VIDEO
Adrian Sârbu este, începând de marţi, românul care ocupă cea mai înaltă poziţie executivă într-o companie multinaţională, el deţinând funcţiile de preşedinte şi director executiv al Central European Media Enterprise (CME).
Urmărește
170 afișări
Adrian Sârbu, numit în cea mai înaltă funcţie executivă, Chief Executive Officer, la CME (Imagine: Mediafax Foto/ProTV)
"CME este o organizaţie tânără şi energică. Strategia mea este să fac CME una dintre cele mai mari şi respectate companii de media din Europa şi să arăt că oamenii din regiune sunt competitivi în industria de entertainment, care părea până acum un club select destinat profesioniştilor din America", a declarat Adrian Sârbu.
"Adrian este cel mai talentat executiv cu care am lucrat şi sunt onorat să anunţ numirea lui în funcţia de director executiv al companiei. El este un activ indispensabil pentru CME, iar experienţa lui va continua să fie o resursă valoroasă pentru companie", a declarat Ronald Lauder, fondatorul şi Chairman non-executiv al CME, o companie care operează 18 posturi de televiziune în şapte ţări foste comuniste din Europa Centrală şi de Est - România, Cehia, Slovacia, Slovenia, Croatia, Bulgaria şi Ucraina.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
CME acoperă o piaţă de 97 de milioane de telespectatori.
CME a avut anul trecut venituri de aproximativ un miliard de dolari şi un profit operaţional (EBITDA) de 340 milioane de dolari, fiind una dintre cele mai profitabile companii de televiziune de lume.
Compania este listată pe piaţa bursieră americană Nasdaq şi la Bursa din Praga.
Ronald Lauder este cel care controlează CME prin drepturile de vot deţinute, dar acţionarul principal (31%) este cel mai mare grup de media din lume Time Warner.
După ce a condus direct afacerile din România şi Cehia, care au ponderea cea mai mare în cifra de afaceri şi profit, Adrian Sârbu, 54 de ani, a fost promovat în octombrie 2007 în funcţia de director operaţional (COO) al întregului grup, pentru ca acum să preia efectiv poziţia numărul unu.
În lume, numărul românilor care deţin poziţii executive de top este extrem de redus.
CME deţine în România compania Pro Tv SA, ce include canalele de televiziune PRO TV, PRO TV Internaţional, Acasă, PRO Cinema, Sport.ro şi MTV.
Sârbu mai deţine 5% din compania Pro Tv SA. În urma tranzacţiei prin care Sârbu a vândut către CME divizia de entertainment a Media Pro, aceasta va deţine şi aproximativ 5% din acţiunile CME.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe