- Home
- Cultură-Media
- TORONTO, (05.09.2008, 12:03)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adrian Sitaru, la Festivalul de Film de la Toronto: Pentru mine filmul e ca un drog (Video)
Regizorul Adrian Sitaru, al cărui lungmetraj de debut, "Pescuit sportiv", concurează alături de alte 25 de pelicule la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto (4 - 13 septembrie), a declarat, într-un interviu acordat Indie Wire, că pentru el filmul este ca un drog.
Urmărește
117 afișări
Adrian Sitaru, la Festivalul de Film de la Toronto: Pentru mine filmul e ca un drog
Filmul lui Sitaru, "Pescuit sportiv" (prezentat în engleză sub titlul "Hooked") este proiectat în premieră în America de Nord, în cadrul Festivalului de Film de la Toronto, unde concurează în secţiunea Discovery.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Lungmetrajul de debut al lui Adrian Sitaru este o poveste despre manipulare, minciună, neîncredere şi compromisuri, cu Maria Dinulescu, Ioana Flora şi Adrian Titieni în distribuţie.
Sitaru a dezvăluit într-un interviu pentru Indie Wire cum a început să fie interesat de cinema, a povestit despre viitorul său proiect, "Din dragoste cu cele mai bune intenţii", şi despre cine şi ce l-a influenţat din punct de vedere creativ.
"Cu toate că am urmat Facultatea de Automatică şi Calculatoare, încă de când aveam 20 de ani eram interesat de muzică şi credeam că ăsta va fi viitorul meu - chiar am şi cântat în câteva trupe. La Timişoara, când studiam la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, am descoperit cinemateca şi primul film pe care l-am văzut, unul de Tarkovsky, m-a impresionat puternic: am înţeles ce înseamnă cinematografia, un amestec de mai multe arte, am înţeles care este rolul unui regizor şi a devenit clar pentru mine ceea ce-mi doresc să fac în continuare." a spus Adrian Sitaru.
"În acelaşi timp, muzica a început să mi se pară limitată şi cumva plictisitoare de la un anumit punct, în vreme ce ca regizor nu ai putea să te plictiseşti: scrii, lucrezi cu actori, cu directori de producţie, scenografi, filmezi, editezi sau chiar faci muzică... multe. După Tarkovsky au venit Fellini şi Bergman. Cu timpul, l-am descoperit şi pe Lars von Trier, care «m-a învăţat» cât de simplu şi de ieftin poţi face un film", a mărturisit Sitaru.
El a mai dezvăluit faptul că primele sale filme scurte au fost filmate cu camera personală, prietenii şi părinţii săi fiind actorii producţilor sale.
"Pentru mine, filmul e ca un drog. Nu sunt dependent de filme, dar sunt dependent să văd lumea", a mai spus Sitaru.
"De asemenea, atunci când merg să văd un film, păşesc în alte lumi, poveşti, timpuri. Asta se întâmplă cu toată lumea şi probabil de asta atât de mulţi merg la cinema sau văd filme pe DVD sau la tv - e o excursie în afara realităţii", a spus regizorul.
În viziunea sa, un film bun trebuie să beneficieze, în fiecare moment, de o combinaţie de umor, tensiune şi poezie a imaginii.
"Puţine filme îmi plac de la început şi până la sfârşit (...) aşa că încerc în filmele mele să nu mă plictisesc, ca să nu-i plictisesc nici pe alţii. Însă nu aş vrea să fiu înţeles greşit, prin ce-am spus mai sus nu am vrut să zic că un film trebuie să aibă multe răsturnări de situaţie, oameni care mor, iar imaginea să fie «şocant de frumoasă». Din contră - tensiunea reală, misterul, umorul de calitate, frumuseţea sunt lucruri extrem de greu de obţinut. Din acest motiv, găsesc că sunt puţine filme ca sunt foarte bune".
Sitaru a mai declarat că pentru el, cea mai mare provocare din carieră a fost să facă un lungmetraj cu un buget foarte mic.
De asemenea, el a mai spus că următorul său proiect, "Din dragoste cu cele mai bune intenţii", este un film "despre ingoranţă, paranoia care poate să fie dezvoltată din cauza unui sistem sanitar nesigur şi despre cum pot fi luate decizii proaste, bazate pe neîncredere".
În ceea ce priveşte ambiţiile sale la Festivalul de la Toronto, Sitaru speră că filmul său va fi bine primit, că va primit un feedback pozitiv.
"Desigur, mi-ar plăcea să găsesc un distribuitor pentru America de Nord pentru film", a mai zis el.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20