- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (27.04.2011, 16:41)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adunarea generală a acţionarilor Realitatea va analiza joi la Viena situaţia contractului cu Asesoft
Adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media se va întruni joi, la Viena, şi va analiza situaţia contractului de management încheiat cu Asesoft, au declarat pentru MEDIAFAX surse.
Urmărește
130 afișări
Adunarea generală a acţionarilor Realitatea va analiza joi la Viena situaţia contractului cu Asesoft
Contactat de MEDIAFAX, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, patronul trustului Realitatea, a confirmat organizarea AGA joi la Viena.
"Întâlnirea va avea loc mâine (joi, n.r.) la Viena. Nu eu sunt acţionarul, copiii mei sunt acţionarii", a spus Sorin Ovidiu Vântu. El a mai afirmat că decizia luată de AGA Realitatea Media în privinţa contractului încheiat cu Asesoft va fi făcută publică ulterior.
Adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media a fost convocată după ce Consiliul de Administraţie al Realitatea Media s-a întrunit, în 6 aprilie, şi a decis să ceară AGA Realitatea Media rezilierea contractului cu Asesoft. Adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media a fost convocată pentru 27 - 28 aprilie, după cum a declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, Sorin Freciu, preşedintele CA al Realitatea Media.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Decizia CA Realitatea de a cere AGA rezilierea contractului cu Asesoft a fost luată cu două voturi "pentru" (Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu) şi o abţinere (Alexandru Iacobescu).
De cealaltă parte, Sebastian Ghiţă a declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, că Asesoft a trimis un document AGA Realitatea Media prin care recomandă schimbarea CA al Realitatea Media.
"Şi noi am făcut o recomandare adunării generale a acţionarilor ca, în cazul în care nu se reziliază contractul, să schimbe Consiliul de Administraţie al Realitatea Media. Dacă nu, o să întreprindem noi demersuri să schimbăm Consiliul de Administraţie al Realitatea Media", a declarat atunci Sebastian Ghiţă.
Totuşi, Sorin Freciu a spus la momentul respectiv că recomandarea Asesoft către adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media, de schimbare a Consiliului de Administraţie al Realitatea Media, nu a fost discutată în şedinţa CA.
Potrivit lui Freciu, pentru introducerea pe ordinea de zi a AGA Realitatea Media a unui punct, acesta trebuie să fi fost votat de Consiliul de Administraţie al Realitatea Media sau să fie propus de un acţionar care deţine peste 10% din acţiuni.
Acţionarii Realitatea Media SA, potrivit dosarului depus la CNA în luna octombrie 2010, când societatea a cerut prelungirea licenţei televiziunii Realitatea TV, sunt:
-
Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited - 66,547235618%,
-
PSV Company SA - 18,742296709%,
-
Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente "Petrom" - 13,452839273,
-
Global Video Media SRL - 1,257627365%,
-
Luca Liviu, Toroipan Gheorghe Cristian şi Luha Eugen Gheorghe - cu câte 0,000000345%.
Asociaţii Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited sunt: Ioana Vântu şi Ionuţ Codrin Vântu (cu câte 45,45455%) şi Vitalie Dobândă (9,0909%), iar acţionarii PSV Company SA sunt Elbahold Limited (Cipru) - 54,3556%, Asociaţia salariaţilor din SNP Petrom SA - 25%, PSV Company SA - 9,9973% şi acţionari persoane fizice (8577) - 10,6471%.
În 3 aprilie, Sorin Ovidiu Vântu a declarat, pentru MEDIAFAX, că un partener "mai neserios" ca Sebastian Ghiţă "nu poate să existe", precizând că ia în calcul convocarea Adunării generale a acţionarilor Realitatea Media pentru rezilierea contractului cu Asesoft.
Vântu a făcut această declaraţie în contextul în care membrii Consiliului de Administraţie al Asesoft au transmis în 3 aprilie, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că, în urma "ameninţărilor" care le-au fost adresate, vor depune plângeri penale împotriva lui Sorin Ovidiu Vântu şi a asociaţilor săi, cerându-i totodată patronului Realitatea TV să înceteze presiunile. "În cadrul unor discuţii extrem de tensionate, legate de managementul şi activitatea editorială a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vântu şi asociaţii săi au insistat să schimbăm condiţiile contractului de management şi să semnăm un act adiţional care să le permită exercitarea de ingerinţe în activitatea editorială. A fost realmente surprinzător pentru noi să constatăm că, în absenţa unor rezultate în cadrul discuţiilor, domnul Sorin Ovidiu Vântu şi asociaţii săi au decis să utilizeze metode profund imorale şi total în faţa legii, precum: şantajul şi ameninţarea", se arăta în comunicatul Asesoft International SA.
În schimb, Sorin Ovidiu Vântu a precizat că nu a cerut modificarea clauzelor contractului dintre Realitatea Media şi Asesoft, aşa cum susţinea CA al Asesoft în comunicatul remis în 3 aprilie.
"Eu vreau ca Asesoft să se încadreze în contract. Insistenţele mele au fost de a se încadra în contract. Am încercat să moderez între cele două părţi, dar, din nefericire, partener mai neserios ca domnul Ghiţă (Sebastian Ghiţă, persoana desemnată de Asesoft la Realitatea Media, n.r.) nu poate să existe", a declarat atunci Sorin Ovidiu Vântu.
Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vântu.
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 19 aprilie, începerea urmăririi penale în cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a lui Ion Ilie Cezar, pentru şantaj, cei doi fiind reţinuţi miercurea trecută.
Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar sunt acuzaţi că l-au şantajat pe Sebastian Ghiţă, de la care ar fi cerut 150.000 de euro pentru a nu denunţa contractul de consultanţă şi management dintre Realitatea şi Asesoft.
În 22 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a decis că Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar pot fi cercetaţi în libertate în dosarul în care sunt acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă, respingând propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi. Sorin Ovidiu Vîntu a plecat imediat după încheiera şedinţei de judecată, preferând să aştepte pronunţarea deciziei acasă. La finalul şedinţei de judecată, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat că miercuri, când a fost audiat, i-a spus procurorului Marius Iacob că are "probe indubitabile, audio-video, care demonstrează falsitatea tuturor acuzaţiilor", pe care acesta le-a refuzat şi a dispus reţinerea sa. El a adăugat că a prezentat aceste probe în faţa instanţei. Procurorul de şedinţă aflat în sală la pronunţarea deciziei a declarat recurs, care va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Sebastian Ghiţă: Am fost şantajat şi ameninţat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe