AFP a achiziţionat programe pentru detectarea furturilor de conţinut

Agence France Presse (AFP), ale cărei ştiri, materiale video şi fotografii sunt din ce în ce mai prezente online, a achiziţionat noi programe care permit detectarea utilizării ilicite a produselor sale, potrivit unui anunţ făcut, miercuri, de agenţie.

Urmărește
64 afișări
Imaginea articolului AFP a achiziţionat programe pentru detectarea furturilor de conţinut

AFP a achiziţionat programe pentru detectarea furturilor de conţinut

"Exploatarea pe internet a conţinuturilor AFP se face uneori prin încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor asupra bazelor de date; de aceea, este vital pentru agenţie să se doteze cu mijloacele tehnologice care fac posibilă urmărirea modului de utilizare a conţinuturilor sale pe internet şi pentru a se asigura că drepturile clienţilor săi sunt protejate şi recunoscute", a menţionat AFP, într-un comunicat de presă.

"Protecţia drepturilor noastre de autor este vitală în revoluţia care se derulează în prezent pe piaţa media. Cu ajutorul acestor dispozitive, vom aborda cu mai multă uşurinţă provocările care ne aşteaptă, în special pe cele legate de emergenţa de noi media, cum sunt reţelele de socializare şi blogurile", a declarat Erik Monjalous, directorul comercial şi de marketing al AFP.

Pentru a detecta utilizarea ilegală a informaţiilor vândute de AFP, agenţia şi-a procurat trei instrumente specializate în urmărirea informaţiilor online.

Un prim program, Fair Share Guardian, permite urmărirea în timp real a modului în care sunt folosite ştirile AFP pe internet.

Al doilea program, dezvoltat de Textguard, identifică articole din anii anteriori care sunt încă prezente online.

A treia aplicaţie este utilizată în timp real pentru a identifica fotografiile aflate în proprietatea AFP şi care sunt publicate pe internet fără acordul agenţiei.

În opinia lui Philippe Massonnet, directorul de ştiri al AFP, "aceste instrumente ne vor permite să analizăm mai bine preluarea conţinuturilor noastre, în scopul ameliorării constante a producţiei, pentru a face produse mai adaptate nevoilor clienţilor noştri, în special în domeniul multimedia".

Mai mulţi utilizatori iliciţi de articole, fotografii sau videoclipuri AFP au fost deja sesizaţi de agenţie în legătură cu acest subiect. În cazul în care se constată utilizarea frauduloasă a informaţiilor AFP pe internet, agenţia transmite un prim avertisment, ulterior fiind posibilă declanşarea de proceduri judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici