Agopian: Manolescu cheltuieşte fără discernământ; Manolescu: Agopian face declaraţii iresponsabile

Ştefan Agopian, candidat la preşedinţia Uniunii Scriitorilor Români, declară în programul său că actualul preşedinte, Nicolae Manolescu, cheltuieşte iresponsabil banii USR, în timp ce Manolescu susţine că banii au fost cheltuiţi cu acordul comitetului de conducere USR din care face parte şi Agopian.

Urmărește
48 afișări
Imaginea articolului Agopian: Manolescu cheltuieşte fără discernământ; Manolescu: Agopian face declaraţii iresponsabile

Actualul preşedinte al Uniunii Scriitorilor Români, Nicolae Manolescu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Suntem în plină criză economică, criză accentuată de criza politică şi este aproape o certitudine că, în 2010, criza se va accentua şi că ea nu va ocoli Uniunea Scriitorilor. De aceea cred că lansarea unor programe generoase, a unor promisiuni la fel de generoase, dar fără acoperire, este o utopie, cel puţin pentru 2010. Cine va promite marea cu sarea este fie prost, fie nebun, fie mincinos. Teoria actualului preşedinte (Nicolae Manolescu, n.r.), pusă în practică pe durata celor patru ani a mandatului său, a fost: «Cât avem bani, cheltuim; când n-om mai avea, Dumnezeu cu mila!»", scrie Ştefan Agopian în programul său, postat pe site-ul Uniunii Scriitorilor Români (USR).

"Este de bănuit că Nicolae Manolescu se va folosi de noul statut (în mare parte întocmit de domnia sa), care este foarte generos la capitolul Cheltuieli, pentru a-şi continua politica. Ceea ce, conform unor previziuni făcute de Varujan Vosganian în primăvara acestui an, la o memorabilă şedinţă de consiliu, va duce uniunea în pragul falimentului, falimentul total (imposibilitatea de a mai efectua plăţi curente) fiind la un pas", mai scrie Ştefan Agopian.

"O asemenea afirmaţie mi se pare iresponsabilă", a declarat Nicolae Manolescu pentru MEDIAFAX. "El, care face parte din comitetul de conducere al USR, ar trebui să ştie că cheltuielile au fost făcute cu aprobarea lui", a declarat Manolescu.

"De asemenea, dacă voi fi ales, nu vor mai exista convorbiri telefonice cu Parisul, convorbiri astăzi necesare pentru ca Nicolae Manolescu să poată conduce, din Franţa, Uniunea Scriitorilor din România", mai scrie Agopian în programul său.

"Eu am fost mai des în ţară, el nu a fost nicăieri", a spus, în replică, Nicolae Manolescu.

În acelaşi mesaj, Agopian mai spune: " (...) politica de austeritate pentru noi toţi înseamnă economii, care conduc la beneficii reale pentru membrii uniunii noastre".

În replică, Manolescu a declarat pentru MEDIAFAX că "problema reală este să aduci venituri (în USR - n.r.). Dacă te bazezi pe economii la telefon, nu poţi să faci treabă", a mai spus acesta.

Criticul literar Nicolae Manolescu şi scriitorul Ştefan Agopian candidează, alături de scriitorii Constantin Stan, Dan Mircea Cipariu şi Nicolae Breban, la funcţia de preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România (USR), alegerile urmând să aibă loc pe 23 noiembrie, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Candidaţii la funcţia de preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România îşi vor expune programele, pe larg, în cadrul Conferinţei Naţionale a USR, pe 23 noiembrie.

Societatea Scriitorilor Români (SSR) a fost creată în anul 1909 şi a funcţionat sub această denumire până în martie 1949. USR a apărut în 1949, prin fuziunea între SSR şi Societatea Autorilor Dramatici, potrivit site-ului www.uniuneascriitorilor.ro.

În conformitate cu statutul său, Uniunea Scriitorilor din România este o asociaţie profesională de creatori, fără scop lucrativ sau patrimonial, de utilitate publică, având ca scop sprijinirea şi apărarea literaturii, a intereselor profesionale, economice, sociale şi morale ale scriitorilor. Ea înfiinţează şi susţine edituri şi publicaţii, încurajează traduceri din şi în limba română, premiază creaţiile literare valoroase, pregăteşte şi promovează acte normative privind profesiunea de scriitor.

În prezent, USR cuprinde 2.400 de membri, care activează în cele 12 filiale regionale organizate în România şi în filiala Chişinău. În cadrul filialei Bucureşti, cunoscută sub numele de Asociaţia Scriitorilor Bucureşti, înfiinţată în martie 1972 şi care are 1.200 de membri, funcţionează şase secţii, după genurile literare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici