- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (29.03.2018, 12:34)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aimée Iacobescu va fi înmormântată vineri, la Cimitirul Ghencea Militar
Actriţa Aimée Iacobescu, decedată duminică, la vârsta de 71 de ani, după o lungă luptă cu un cancer, va fi înmormântată vineri, la Cimitirul Ghencea Militar din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Teatrul Naţional Bucureşti (TNB).
Urmărește
1307 afișări
Aimée Iacobescu va fi înmormântată vineri, la Cimitirul Ghencea Militari
Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu o pot face începând de joi, după ora 14.00, când trupul neînsufleţit al actriţei va fi depus la Capela Cimitirului Ghencea Militar.
Înmormântarea va avea loc vineri, la ora 13.00, la Cimitirul Ghencea Militar.
Născută pe 23 iunie 1946, însă înregistrată la starea civilă abia pe 1 iulie, la Buzău, Aimée Iacobescu a absolvit ca şefă de promoţie Secţia de Actorie a Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti în 1968, la clasa profesoarei Beate Fredanov, având ca asistenţi Octavian Cotescu şi Laurenţiu Azimioară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Aimée Iacobescu, celebră, printre altele, pentru rolul principal din lungmetrajul "Zestrea domniţei Ralu" (1971), de Dinu Cocea, cu care a colaborat la mai multe filme, a fost şi una dintre actriţele preferate ale regretatului regizor Sergiu Nicolaescu.
Printre filmele în care a jucat se numără "De-aş fi... Harap Alb" (1965), "Haiducii" (1966), de Dinu Cocea, "Şapte băieţi şi o ştrengăriţă" (1967), de Bernard Borderie, o coproducţie cu Franţa
"Răpirea fecioarelor" (1968), de Dinu Cocea, "Haiducii lui Şaptecai" (1971), de Dinu Cocea, "Săptămâna nebunilor" (1971), de Dinu Cocea, "Cu mâinile curate" (1972), de Sergiu Nicolaescu, "Osînda" (1976), de Sergiu Nicolaescu, "Revanşa", de Sergiu Nicolaescu, "Ultima noapte de dragoste" (1980), de Sergiu Nicolaescu.
Aimee Iacobescu a debutat pe scenă la vârsta de 16 ani, la Teatrul Naţional Bucureşti, jucând în spectacolele "Alizuna", de Tina Ionescu Demetrian, şi "Adam şi Eva", de Aurel Baranga. A mai jucat, printre altele, în "Ulciorul Sfărâmat" (1968), pe scena Teatrului din Craiova, în "Troienele", de Jean Paul Sartre, "Furtuna", de Nikolai Alekseevici Ostrovski, "Apus de soare", de Barbu Ştefănescu Delavrancea, "Richard al III-lea", de William Shakespeare, "Coana Chiriţa", de Tudor Muşatescu, "Vlaicu Vodă", de Alexandru Davila, "Titanic Vals", de Tudor Muşatescu etc.
În 2004, Aimée Iacobescu a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D - "Arta Spectacolului", "în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului".
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: La un pas de un nou record de preţ: o sculptură de Brâncuşi, evaluată la 70 de milioane dolari, scoasă la licitaţie la New York.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:47
Iluminarea vitrinelor şi iluminatul decorativ, interzise de la 1 ianuarie în Republica Moldova
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale