Al Pacino şi-a donat onorariul primit pentru „Cruising” din cauza controverselor legate de film

Al Pacino a donat salariul din filmul „Cruising” către organizaţii caritabile, simţind că filmul a exploatat comunitatea LGBTQ+, scrie Deadline.

Urmărește
127 afișări
Imaginea articolului Al Pacino şi-a donat onorariul primit pentru „Cruising” din cauza controverselor legate de film

Al Pacino şi-a donat onorariul primit pentru „Cruising” din cauza controverselor legate de film

Al Pacino a dezvăluit în noua sa autobiografie, „Sonny Boy”, că şi-a donat salariul său din filmul „Cruising” (1980) către organizaţii caritabile, după ce a simţit că producţia a exploatat comunitatea LGBTQ+. Filmul, regizat de William Friedkin, a stârnit controverse încă din timpul filmărilor, fiind întâmpinat cu proteste zilnice de teama că va prezenta comunitatea gay într-o lumină negativă.

Pacino a explicat că, deşi iniţial a fost atras de ideea de a „forţa limitele”, odată cu lansarea filmului, s-a răzgândit. El a păstrat tăcerea în legătură cu filmul şi a decis să doneze salariul către un fond de caritate, explicând că nu a dorit să transforme acest gest într-o acţiune de PR, ci doar să facă ceva bun, potrivit People.

„Am luat banii, şi erau mulţi, şi i-am pus într-un fond de încredere irevocabil”, a explicat el. „I-am donat unor organizaţii caritabile, iar din dobândă au rezistat câteva decenii. Nu ştiu dacă asta mi-a liniştit conştiinţa, dar măcar banii au făcut ceva bun”, a mai spus Pacino.

Regizorul William Friedkin a recunoscut anterior că filmul „Cruising” nu a fost „cea mai bună reprezentare a mişcării pentru drepturile persoanelor gay”, dar a susţinut că intenţia lui nu a fost de a critica comunitatea LGBTQ+.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici