Alba: Cerere de revizuire a valabilităţii autorizaţiei de construcţie a Cathedral Plaza, respinsă

Curtea de Apel Alba-Iulia a respins o cerere de revizuire formulată de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti privind valabilitatea autorizaţiei de construcţie pentru Cathedral Plaza, imobil ridicat lângă Catedrala "Sfântul Iosif" din Bucureşti, pe motiv că acţiunea "a rămas fără obiect".

Urmărește
8 afișări

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba-Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a introdus în dosarul Cathedral Plaza trei cereri de revizuire privind valabilitatea autorizaţiei de construire pentru imobilul ridicat lângă Catedrala "Sfântul Iosif", respectiv la Curtea de Apel Suceava, Curtea de Apel Iaşi şi Curtea de Apel Alba-Iulia.

Muntean a spus că primul termen a fost primit la cererea aflată pe rolul Curţii de Apel Suceava, apoi la cele de la Iaşi şi Alba-Iulia.

"Prima soluţie a fost dată de Curtea de Apel Suceava, iar în această situaţie celelalte cereri de revizuire au rămas fără obiect", a spus Muntean.

Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Alba-Iulia a decis, în această situaţie, să respingă cererea de revizuire formulată de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti ca "rămasă fără obiect".

Cosmin Muntean a explicat că, practic, soluţia dată de Curtea de Apel Alba-Iulia la cererea de revizuire nu mai prezenta importanţă, în condiţiile în care o soluţie pe această speţă a fost dată anterior de Curtea de Apel Suceava.

În 12 ianuarie, Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a depus la Direcţia Naţională Anticorupţie o cerere în care solicită procurorilor anticorupţie să "monitorizeze" grupurile de interese care încearcă să salveze de la demolare Cathedral Plaza.

Purtătorul de cuvânt al ARCB, Ieronim Iacob, declara atunci că dezvoltatorii imobilului de birouri Cathedral Plaza au beneficiat "în permanenţă" de sprijinul unor grupuri de interese "cărora autorităţile statului fie le-au opus doar o rezistenţă formală, fie le-au răspuns prompt favorabil, dar în afara legii, la «solicitări»".

"Numai în acest mod a fost posibilă ridicarea construcţiei până la stadiul actual. Suntem informaţi că în acest moment, când s-a stabilit irevocabil de către Curtea de Apel Suceava că autorizaţia de construire este ilegală, ceea ce va atrage demolarea clădirii, grupurile de interese insistă să salveze cu orice preţ şi prin orice metode această construcţie ridicată ilegal. Este imperios necesar ca autorităţile în drept să monitorizeze activităţile acestor grupuri de interese şi legăturile pe care acestea le stabilesc în vederea atingerii scopului urmărit, anularea unei decizii judecătoreşti irevocabile şi salvarea sumelor de bani investite în această construcţie ilegală", spunea Iacob.

Curtea de Apel Suceava a admis revizuirea cauzei în dosarul Cathedral Plaza, astfel că a rămas valabilă decizia Tribunalului Dâmboviţa, care a confirmat nelegalitatea ridicării construcţiei din Bucureşti.

Reprezentanţii Millennium Building Development au anunţat contestarea sentinţei Curţii de Apel Suceava privind revizuirea cazului Cathedral Plaza şi intenţia de a recupera în instanţă daunele de peste 22 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici