- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (13.10.2011, 13:38)
- ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alexandru Lăzescu: Ce va rămâne în televiziune vor fi ştirile şi marile producţii
Alexandru Lăzescu, preşedinte-director general al Televiziunii Române, a vorbit, joi, la evenimentul Graffiti BBDO The next 20 years, despre factorii care vor influenţa modelul de business media în viitor, apreciind că în televiziune ceea ce va rămâne important sunt ştirile şi marile show-uri.
Urmărește
319 afișări
Alexandru Lăzescu: Ce va rămâne în televiziune vor fi ştirile şi marile producţii (Imagine: Shutterstock)
Lăzescu a explicat că, în analizarea industriei mass-media în contextul digitalizării, trebuie luaţi în considerare mai mulţi factori. Primul dintre aceşti factori ar fi suprasaturarea informaţională. În Europa, la sfârşitul anului 2010, existau peste 7.000 de posturi de televiziune, existând o ofertă de informaţii amplă şi variată.
Un alt factor se referă la erodarea profundă a încrederii în mass-media. Potrivit lui Lăzescu, mediile tradiţionale aveau o anumită autoritate în societate, lucru care nu mai este valabil în totalitate, în prezent. Această erodare a încrederii a adus cu sine o serie de probleme, printre care şi promovarea eficientă a brandurilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Cel de-a treilea factor se referă la decuplarea publicităţii de media. Dacă în trecut media depindea de conţinuturile publicitare şi invers, în prezent, lucrurile s-au schimbat. În acest sens, Lăzescu a dat exemplul anunţurilor de mică publicitate, care reprezentau o sursă importantă de venituri imediate pentru ziare, însă, în prezent, există site-uri de acest tip, ceea ce a reprezentat o lovitură pentru publicaţiile tipărite.
Pe de altă parte, Lăzescu a spus că trebuie să existe o diferenţiere a tipurilor de conţinut. Conţinut este şi un filmuleţ de la o petrecere de absolvire, postat pe YouTube, care interesează câteva zeci de oameni şi un episod din "Anatomia lui Grey", care costă două milioane de dolari, a explicat Lăzescu.
El a mai precizat faptul că industria media se îndreaptă spre alte modele de business. Aceste noi modele de business viabile se vor baza în special pe organizarea informaţiei. "În oceanul de informaţii, consumatorul are nevoie de ghidare", a spus el, oferind exemplul motorului Google, care selectează informaţiile relevante pentru consumator.
Totodată, el vorbit şi despre consumul liniar şi neliniar de media. În opinia sa, media a fost puternică atât timp cât a putut controla conţinuturile şi distribuţia lor, ceea ce s-a schimbat în prezent, capacitatea televiziunii de a securiza conţinuturile fiind în scădere.
În opinia sa, televiziunile care doar împachetează conţinuturile vor fi principalii perdanţi ai industriei în viitor, cele care vor trece cu bine peste această perioadă fiind posturile TV care produc conţinuturi. Ce va rămâne în televiziune vor fi ştirile şi marile producţii de tipul "Got Talent" şi "X Factor", a explicat Lăzescu, adăugând că serialele şi filmele vor trece în zona digitală de consum neliniar.
În ceea ce priveşte consumul neliniar, Lăzescu a precizat că platformele care oferă conţinuturi online, cum ar fi Hulu, au la dispoziţie două modele de business - cel al publicităţii online de tip pre-roll video sau sistemul cu taxe de acces.
De asemenea, preşedintele-director general al TVR a vorbit despre televiziunea hibrid - televizoarele conectate la internet şi schimbările pe care proliferarea acestui fenomen le va impune - de la schimbarea felului în care se consumă media la modificarea sistemului de măsurare a audienţelor. În acest sens, el a oferit ca exemple platforme precum Google TV, Apple TV şi HDDTV, care îl ajută pe consumator să îşi selecteze conţinuturile transmise de canalele TV şi îi permit, simultan, să se conecteze la internet şi să caute informaţii suplimentare despre ceea ce urmăreşte sau să comenteze cu prietenii pe site-urile de socializare.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe