- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.10.2012, 16:08)
- Alina Dan - Mediafax ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alexandru Tomescu, invitat special al Concertului Regal caritabil, pe 25 octombrie
Violonistul Alexandru Tomescu va fi invitat la cea de-a cincea ediţie a Concertului Regal caritabil în beneficiul programului Tinere Talente, care va fi organizat de Fundaţia Principesa Margareta pe 25 octombrie, de la ora 18.00, la Ateneul Român din Capitală.
Urmărește
333 afișări
Alexandru Tomescu (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)
Concertul are loc anual cu ocazia aniversării Regelui Mihai I, în prezenţa Familiei Regale a României, la ediţia de anul acesta invitat special fiind violonistul Alexandru Tomescu. Acesta va fi acompaniat pe scena Ateneului Român de Ansamblul Stradivarius, dirijat de Gabriel Bebeşelea, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Programul muzical al serii va cuprinde "Anotimpurile", de Antonio Vivaldi, şi "Cele patru Anotimpuri", de Astor Piazzola.
La primele ediţii ale Concertului Regal caritabil organizat de Fundaţia Principesa Margareta au încântat audienţa muzicieni de renume precum Dan Grigore, la prima ediţie, dirijorul Cristian Mandeal şi Orchestra Naţională Radio, în 2009, soprana Nelly Miricioiu şi Iuri Tsiple, în anul 2010, şi violonistul Remus Azoiţei acompaniat de dirijorul Christian Badea, în 2011.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
„El mi-a propus acest lucru”. Vladimir Putin dezvăluie că Joe Biden a propus amânarea aderării Ucrainei la NATO în 2021
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
"Este o experienţă deosebit de interesantă să cânţi în oglindă «Anotimpurile» de Vivaldi şi pe cele ale lui Piazzolla. Deşi fiecare set de lucrări se află la poli opuşi din punct de vedere temporal şi stilistic, există nenumărate lucruri care le apropie. Piazzolla se inspiră din lucrările lui Vivaldi, dar propune o viziune cu totul nouă, impregnată de ritmuri argentiniene, pline de pasiune şi culoare. Cele două creaţii muzicale sunt o excelentă alegere pentru o seară de gală, aşa cum este ziua de 25 octombrie, în care sărbătorim ziua de naştere a Majestăţii Sale, Regelui Mihai", a declarat Alexandru Tomescu.
Fondurile strânse la concert sprijină programul naţional Tinere Talente, prin care fundaţia oferă burse de studiu, mentorat şi oportunităţi de promovare celor mai promiţători tineri artişti români din domeniul muzicii clasice şi al artelor plastice, aflaţi la început de carieră şi în imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare.
Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic.
Anul acesta, Fundaţia Principesa Margareta a României a oferit 28 de burse de studiu, în valoare de 2.000 de euro fiecare, pentru 14 muzicieni şi 14 artişti plastici. Bursele au permis tinerilor să îşi cumpere materiale şi instrumente şi să participe la concursuri, concerte, expoziţii şi cursuri de specializare în România şi în străinătate.
De asemenea, Fundaţia Principesa Margareta a României a organizat o tabără de creaţie la Tescani, o serie de diferite workshop-uri de mentorat artistic şi a continuat să îi promoveze pe tinerii artişti selectaţi în cadrul unor concerte, expoziţii şi evenimente publice organizate cu ajutorul sponsorilor şi al susţinătorilor proiectului Tinere Talente.
Alexandru Tomescu a reuşit, prin geniul său artistic, să schimbe definitiv percepţia românilor asupra muzicii clasice. Violonistul fascinează audienţele mondiale prin felul în care modelează sunetele pe vioara sa Stradivarius Elder-Voicu şi este unanim apreciat pentru culoarea şi densitatea sonoră a interpretării sale.
Palmaresul lui Alexandru Tomescu numără peste 100 de premii I naţionale şi nu mai puţin de 26 de distincţii internaţionale, la concursuri de prestigiu precum: Niccolo Paganini (Italia), Pablo Sarasate (Spania), Marguerite Long - Jacques Thibaud (Franţa) şi George Enescu (România). În ultimii ani, tânărul violonist a fost invitat să se alăture pedagogilor celebri ai viorii în juriile unor concursuri internaţionale din Italia, Franţa sau România.
De-a lungul a peste 20 de ani de activitate concertistică, acordurile viorii acestuia au răsunat în cele mai mari săli de concerte ale lumii, printre care Carnegie Hall (New York), Concertgebouw (Amsterdam), Berliner Philarmoniker, Théâtre des Champs Élysées (Paris) şi Metropolitan Arts Center (Tokyo), alături de orchestre de prestigiu dirijate de dirijori celebri: Kurt Masur, Valery Gergiev şi Christoph Eschenbach.
Solist concertist al Orchestrei Naţionale Radio, tânărul violonist are o intensă activitate muzicală la nivel naţional, concertând pe scenele tuturor filarmonicilor din ţară. În calitatea sa de preşedinte al fundaţiei culturale "Remember Enescu", Alexandru Tomescu este implicat în numeroase proiecte muzicale, în special organizarea concursului internaţional de vioară "Remember Enescu".
Fundaţia Principesa Margareta a României este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi non-profit fondată în august 1990 de Principesa Margareta a României şi de Regele Mihai. De 20 de ani fundaţia dezvoltă proiecte durabile în domeniul educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile, sănătăţii şi culturii, proiecte care contribuie la reînnoirea spirituală şi socială a României. Beneficiarii fundaţiei sunt copii, tineri, vârstnici şi familiile lor, persoane aflate în situaţii materiale dificile.
Biletele pentru Concertul Regal caritabil de pe 25 octombrie au preţuri de 150 de lei, 200 de lei şi 300 de lei, în funcţie de locul în sală, şi vor fi puse în vânzare luni, pe site-ul myticket.ro.
Citește pe alephnews.ro: FOTO. Un soldat rănit din Coreea de Nord a fost capturat de forțele ucrainene, afirmă Coreea de Sud
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe