- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.05.2016, 12:33)
- Monica Stoica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Alice În Ţara Oglinzilor": Pălărierul Nebun trebuie salvat înainte ca Timpul să se scurgă
Filmul „Alice Through The Looking Glass / Alice În Ţara Oglinzilor” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 27 mai, în format 3D, IMAX 3D, 4DX şi Dolby Atmos, variantă subtitrată.
Urmărește
5598 afișări
"Alice În Ţara Oglinzilor": Pălărierul Nebun trebuie salvat înainte ca Timpul să se scurgă
Bazată pe a doua carte a lui Lewis Carroll, creatorul fenomenului literar „Alice în Ţara Minunilor”, noua producţie Disney transcende romanul într-o ecranizare memorabilă a clasicei poveşti, adaptate tehnologiei cinematografice revoluţionare şi publicului de astăzi.
În noua peliculă Disney o regăsim pe Alice Kingsleigh (Mia Wasikowska), care şi-a petrecut ultimii ani păşind pe urmele tatălui ei şi navigând pe mări. Când se reîntoarce în Londra, ea găseşte o oglindă magică şi aşa revine pe tărâmul fantastic din Underland, unde îi regăseşte pe prietenii săi: Iepurele Alb (Michael Sheen), Asbolem (Alan Rickman), Pisica de Cheshire (Stephen Fry) şi Pălărierul Nebun (Johnny Depp), care nu e în apele sale. Astfel, Mirana (Anne Hathaway) o trimite pe Alice într-o expediţie pentru a împrumuta Cronosfera, un glob metalic din camera Marelui Ceas, care controlează întregul timp. Reîntorcându-se în trecut, ea se întâlneşte cu prieteni şi duşmani în diferite momente ale vieţii lor, intrând într-o cursă contra cronometru pentru a-l salva pe Pălărier înainte ca timpul să se scurgă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
O poveste fenomen
Când a publicat „Alice în Ţara Minunilor”, în 1856, Lewis Carroll a aprins imaginaţia cititorilor de pe întregul glob cu povestea plină de personaje exotice şi bizarerii, reformând literatura pentru copii. Şase ani mai târziu, odată cu apariţia celei de-a doua cărţi a seriei, „Alice în Ţara Oglinzilor”, autorul şi-a câştigat definitiv locul în topul celor mai iubiţi scriitori, iar povestea micuţei Alice a devenit un prolific fenomen internaţional.
Aproape un secol mai târziu Disney producea primul film inspirat din carte, ducând povestea excentrică a lui Lewis Carroll la un alt nivel. În 2010, Tim Burton a regizat o versiune 3D, iar filmul „Alice în Ţara Minunilor” a devenit rapid un blockbuster internaţional, iar în România s-a clasat pe primul loc în Box Office.
Astăzi, ciudatele personaje create de Lewis Carroll sunt repere de top în cultura populară globală şi se regăsesc în nenumărate produse de divertisment, de la filme, piese de teatru, adaptări pentru TV, muzică şi chiar modă şi artă.
Şase ani de aşteptare
După lansarea filmului lui Tim Burton, producătorii au pornit discuţiile despre o posibilă continuare a poveştii, dar lucrurile au trenat câţivat ani. Ce ştiau sigur membrii echipei Disney era că nu vor să facă doar o adaptare a celei de-a doua poveşti a lui Lewis Carroll - „Alice în Ţara Oglinzilor”, o carte plină de întâmplări bizare şi de personaje excentrice. „Am tot purtat discuţii despre ce ar fi interesant de preluat din carte şi ce am vrea să adăugăm, iar asta a durat ceva”, spune producătoarea noii pelicule, Suzanne Todd.
Linda Woolvertoon, scenarista filmelor „Frumoasa şi bestia” şi „Regele Leu”, a lucrat la scenariul noului film, dând aventurii imaginate de Lewis Carroll o turnură spectaculoasă. „Linda a scris o poveste nouă prin prisma cărţii despre personaje dar şi despre ce s-a întâmplat cu ele de când nu le-am mai văzut şi, mai ales, despre trecutul lor, iar toată lumea a fost încântată”, afirmă Suzanne Todd.
Un mare fan al operei lui Lewis Carroll, actorul Johnny Depp (Pălărierul Nebun) s-a declarat fericit să vadă cu câtă atenţie a adaptat scenarista povestea clasică. „E aproape imposibil să editezi opera lui Lewis Carroll. Aşa că trebuie să ai o abordare originală, dar să nu pierzi din vedere sursa ei, ceea ce Linda a reuşit de minune”, crede actorul.
Găsirea regizorului potrivit
După ce scenariul a fost gata, provocarea următoare a fost identificarea celui mai bun regizor să pună în scenă noua poveste, mai ales că ştacheta era sus, după pelicula lui Burton din 2010. Producătorii căutau acum un regizor care să facă un film mai relaxat şi plin de umor. „James Bobin s-a dovedit a fi omul nostru. Ştie comedie, iubeşte istoria, e inteligent, creativ şi e genul de persoană cu care vrei să lucrezi”, spune producătorul Joe Roth.
Odată contactat, deşi nici nu apucase să citească scenariul, Bobin a acceptat provocarea. Iar cu Tim Burton în rol de producător, filmările puteau începe. „Mi-a plăcut James Bobin din prima clipă în care l-am întâlnit”, spune Burton. „E entuziast, deştept şi plin de energie şi are o viziune foarte clară asupra poveştii şi producţiei”.
Sinopsis
În filmul Disney „Alice În Ţara Oglinzilor” – o nouă aventură spectaculoasă a personajelor de neuitat din poveştile îndrăgite ale lui Lewis Carroll –, Alice se reîntoarce în lumea bizară din Underland şi călătoreşte înapoi în timp pentru a-l salva pe Pălărierul Nebun. Regizat de James Bobin, care îşi aduce propria viziune unică asupra lumii impresionante create de Tim Burton pe ecran în filmul „Alice În Ţara Minunilor” din 2010, filmul este scris de Linda Woolverton, bazându-se pe personajele imaginate de Lewis Carroll, şi produs de Joe Roth, Suzanne Todd şi Jennifer Todd şi Tim Burton, cu John G. Scoti fiind producător executiv.
Distribuţia include actori de excepţie din blockbuster-ul care a devenit fenomen internaţional: Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska şi Helena Bonham Carter, împreună cu vocile actorilor Alan Rickman, Michael Sheen şi Timothy Spall. Există de asemenea şi o serie de personaje noi, printre care: Zanik HighTopp (Rhys Ifans), tatăl Pălărierului Nebun, şi însuşi Timpul (Sacha Baron Cohen), o creatură stranie care este jumătate om, jumătate ceas.
Despre Forum Film România
Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, Lionsgate, Weinstein, FilmNation şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.
Citeşte şi: Ziua Românilor de Pretutindeni va fi sărbătorită printr-o conferinţă, un târg şi un concert Vunk
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe