- Home
- Cultură-Media
- SAN FRANCISCO, (11.07.2014, 12:23)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Amazon vrea permisiunea autorităţilor din SUA pentru a testa drone lângă Seattle
Retailerul online Amazon încearcă să obţină permisiunea autorităţilor din SUA pentru a testa în apropierea oraşului american Seattle serviciul său de livrare a comenzilor către clienţi prin intermediul dronelor.
Urmărește
316 afișări
Amazon vrea permisiunea autorităţilor din SUA pentru a testa drone lângă Seattle (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al Amazon.com Inc, vrea să utilizeze dronele - aparate de zbor fără pilot - pentru a livra coletele comandate de la retailerul online, în 30 de minute sau mai puţin de la efectuarea unei comenzi, ca parte a programului numit "Prime Air".
Compania a construit drone care pot zbura cu o viteză de 50 de mile pe oră. În prezent, Amazon poate testa dronele în spaţii interioare şi în alte ţări, însă nu şi în spaţii deschise din statul american Washington. unde compania are sediul central.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
Astfel, Amazon încearcă să obţină permisiunea Federal Aviation Administration (FAA) pentru a testa drone în spaţiu deschis din apropierea oraşului Seattle, unde se află unul din laboratoarele de cercetare şi dezvoltare ale retailerului, conform unei scrisori postate joi pe site-ul FAA.
Planurile Amazon de a dezvolta drone care să poată livra colete într-o jumătate de oră de la primirea unei comenzi de la clienţi au fost prezentate de Jeff Bezos, în decembrie.
Acest anunţ a generat controverse, unii considerându-l ca fiind o campanie publicitară, în timp ce alţii au pus problema chestiunilor privind siguranţa şi securitate pe care le implică această tehnologie.
În ciuda acestor controverse, Amazon şi-a dezvoltat rapid în ultimele cinci luni echipa care se ocupă de acest proiect şi a angajat specialişti în robotică, ingineri în aeronautică şi un fost astronaut al Agenţiei spaţiale americane (NASA).
Lansat ca o simplă librărie online, retailerul Amazon şi-a dezvoltat foarte mult activitatea în ultimii ani, lărgindu-şi gama de produse pe care le vinde şi dezvoltându-se în sectoare diferite.
Amazon a devenit astfel un actor important în sectorul informaticii dematerializate (cloud) şi închiriază pentru multe alte servicii centrele de date ale diviziei sale AWS.
Pe de altă parte, Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al Amazon, a anunţat în august 2013 că va cumpăra în nume personal, pentru o sumă de 250 de milioane de dolari, cotidianul The Washington Post.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe