- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (12.04.2016, 08:30)
- Katy Marinescu
Amelia Brightman, sora celebrei Sarah Brightman, va cânta alături de corul Gregorian, la Bucureşti
Amelia Brightman, sora mai tânără a celebrei soprane Sarah Brightman, va veni la Bucureşti să cânte alături de corul Gregorian, în cadrul unui concert în premieră în România, pe 16 mai, la Sala Palatului, de la ora 20:00.
Urmărește
1323 afișări
Amelia Brightman, sora celebrei Sarah Brightman, va cânta alături de corul Gregorian, la Bucureşti (Imagine Mark Ralston / Mediafax Foto)
Amelia Brightman, sora celebrei Sarah Brightman, va cânta la Bucureşti în cadrul concertului Gregorian, proiect din care artista face parte. Evenimentul este deja anunţat pe data de 16 mai, la Sala Palatului, cu începere de la ora 20.00.
Interpretarea unică a celor mai celebre cântece pop şi rock, piese proprii, membrii corului învăluiţi în robe de călugări, întreg misterul din jurul chipurilor şi glasurilor, toate vor trimite publicul cu gândul la vremurile perioadei Imperiului Român de Apus, promit organizatorii.
Alături de Amelia va mai urca pe scenă şi Narcis Iustin Ianau, finalistul primului sezon al show-ului "Românii au talent", acesta fiind primul concert Gregorian din România şi ultimul, totodată, pentru o lungă perioadă de timp.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în următoarele 100 de zile şi îl avertizează pe Putin: O putem face pe calea uşoară sau pe calea grea - şi calea uşoară este întotdeauna mai bună
-
După anunţul lui Bolojan, şi şeful Camerei Deputaţilor anunţă reducerea a peste 200 de posturi
-
Kremlinul dezinformează: Operaţiune militară fictivă la graniţa României cu Ucraina
Producătorul Frank Peterson a decis ca acest proiect să ia o pauză pe termen nelimitat, sperând să revină cu ceva şi mai "entertaining" peste ceva ani.
La început, Gregorian a fost mai mult un grup de orientare pop, ce a luat fiinţă "din vena" proiectului new age, ambient-downtempo-Enigma. Sub acest concept au înregistrat albumul "Sadisfaction" cu voci aduse de la The Sisters of Oz: Susana Espelleta (soţia lui Frank Peterson de la acea data) şi Birgit Freud.
A fost singurul album în acest stil, ce după ani a condus la albumele "Masters of Chant".
În 1998, Peterson şi echipa lui formată din Jan-Eric Kohrs, Michael Soltau şi Carsten Heusmann au reinventat proiectul, de data aceasta hotărându-se să păşescă în zona cântecelor în stil gregorian. Selecţia cântecelor era foarte strictă. Pentru fiecare album piesele au fost atent selecţionate, aceasta pe lângă melodiile compuse de Jan-Eric Kohrs, Amelia Brightman şi Carsten Heussman. Doisprezece vocalişti au fost angajaţi să înregistreze piesele într-o atmosferă bisericească, pentru că sunetul să fie unul cât mai aproape de adevăr.
"Masters of Chant" a ajuns la finalul poveştii, Gregorian punând punct celor zece volume muzicale, un succes peste tot în lume, pe care au ales să îl celebreze printr-un turneu emoţionant care se va opri şi la Bucureşti.
Cu vânzări de peste zece milioane de albume, premiat cu Aur şi Platină în 18 ţări, producătorul Frank Peterson, mintea din spatele corului Gregorian, este în mod cert unul dintre cei mai prolifici artişti germani.
Biletele se găsesc la următoarele categorii de preţuri: categoria I – 199 de lei, categoria II – 99 de lei, categoria III – 59 de lei.
Acestea sunt disponibile online pe site-urile bilete.ro, eventim.ro, bilet.ro, startickets.ro, salapalatului.ro, myticket.ro şi ticketstore.ro sau fizic în Oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio, Germanos, Diverta, prin reţeaua Tui Travel şi Teatrul Naţional.
Cunoscutul producător Frank Peterson, partenerul lui Michael Creţu în proiectul Enigma, este cel care a dat viaţă celor de la Gregorian.
Muzica gregoriană, denumită şi cânt gregorian, este un stil muzical liturgic utilizat în cultul creştin catolic, cu inspiraţie din muzică primelor generaţii de creştini de pe teritoriul Imperiului Roman de Apus, muzica gregoriană dezvoltându-se în perioada secolelor VI–XI. Numele de "gregorian" provine de la cel al Papei Grigore I cel Mare (pontif al Romei între anii 590-604).
Peterson avea dorinţă de a forma un grup care să combine armoniile muzicii pop cu muzica corală de dinainte de 1991. El era deja un fan al sonorităţilor medievale, având un imens succes alături de Michael Creţu prin intermediul proiectului Enigma, de la începutul anilor '90.
"Cu ani în urmă am vizitat mănăstirea Escorial Royal, din Spania. Înainte să întru în lăcaşul de cult, ascultăm muzică rock pe walkman. Imediat ce deschid uşă aud nişte sunete care m-au atras instant: corul mânăstirii interpreta cu cânt gregorian. Totul în capul meu s-a combinat, muzica rock din căştile mele cu acele sonorităţi bisericeşti şi aşa mi-a venit ideea", a declarat Peterson, producătorul "inventator".
Citeşte şi: Noutăţi la Netflix: seriale franţuzeşti, germane sau britanice şi producţii pentru copii şi întreaga familie
Citeşte şi: REACŢIILE unor celebrităţi care apar în videoclipul trupei Taxi "Despre smerenie": Dumnezeu preferă spaţiile mici sau Catedralele? - VIDEO
Citeşte şi: Ministerul Culturii a deschis conturile subscripţiei naţionale pentru achiziţia sculpturii "Cuminţenia Pâmântului"
Citește pe alephnews.ro: Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în 100 de zile. Cum este afectată România de înghețarea liniei frontului
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Piesa "Despre smerenie"(Taxi) stârneşte vandalii: Carte de Mircea Cărtărescu, arsă în semn de protest. REACŢIA scriitorului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe